-->

24.10.2012

Kaks pyörää ja kone

Yamaha PW50 - eka motocrosspyörä

Juu eli ajattelin kirjottaa vähän siitä mitä puuhaan arjen ulkopuolella :) yks rakas juttu on motocross, joka on oikeestaan meijän perheen ja iskän puolen suvun yhteinen harrastus. Olin 6v. kun meille ostettiin eka pieni crossipyörä mut sitäkin ennen olin koko elämäni pyöriny trackeilla. Mun lempparileikkipuisto oli kuulemma pienenä Vantaan crossiradan leikkipaikka :))

En oo kovin aktiivisesti ajanu crossia, ehkä se johtuu osittain siitä et oon tyttö ja on pidetty itsestäänselvyytenä et mun veli panostaa motocrossiin, en mä :( Meillä on kuitenkin mökillä Mikkelissä oma kelpo crossirata ja siellä joka kesä ajan jos en muuten!

85-kuutioinen Kawasaki, järkässään neljäs pyörä

perinteinen Nurmijärven "sänkicrossi" pellola

85-kuutioinen Suzuki, viides pyörä tallissa

Voisin ehkä lyhyesti kertoo mitä motocross on, jos joku ei tiedä. Oon itseasias huomannu että moni ei tiedä, ja se on tosi surullista koska suomalaiset pärjää maailmallakin kohtalaisesti crossissa ja varsinkin sukulaislaji endurossa. Motocross nyt kuitenkin on URHEILULAJI jota voidaan verrata fyysiseltä rasittavuudeltaan esimerkiksi nyrkkeilyyn, eli vaikka kyseessä on moottoriurheilulaji siinä tosiaan tulee hiki! Motocrossia ajetaan siihen tarkoitetuilla erikoisvarustelluilla pyörillä motocross-ajoon rakennetuilla radoilla. Trackit sijaitsee usein eristyksissä kaukana asutuksesta koska kova meteli kuuluu lajinkuvaan ja radat vaatii isoja maa-aluita. PK-seudulla esim. Espoon rata sijaitsee kaatopaikan vieressä keskellä metsää ja Vantaan rata lentokentän kupeessa peltojen ympäröimänä.

hiki tulee!
minä veljeni kisapyörällä, vihreet kilvet tarkottaa MXJ- eli junioriluokkaa missä ajetaan isoilla pyörillä

Vaikka oonkin tosiaa pyöriny motocrossin parissa koko elämäni, niin monet mun tutut ja kaverit ei ennen Facebook-aikaa tienny siitä mitään :D vasta sitten kun laitoin joitain kuvia vuosia sitten FB:hen nii jengi oli ihan ihmeissään. Muistan kun ysiluokalla meijän luokan almost jokainen poika yhtäkkiä "harrasti crossia" kun joku oli bongannu musta kuvan!

Yläpuolella näkyy mun mopo ja piikki=kevari=kevytmoottoripyörä. Sillon kun hankin 15-vuotiaana mopokortin niin sanoin et haluun tollasen "poikien mopon". Faija kuitenkin osti mulle skootterin mut en sit ajanu sillä yhtään ja sit sain ton oikeen mopon :) Pakko myöntää et mulle oltiin snadisti kateellisia kun sain kaks mopoa vaikka monella ei itkun ja väännön jälkeen ollu sitä yhtäkään..

Kevari mulla on ollu nyt vuoden ja kesällä oli ihan mahtia kun pystyin vaan lähtemään vaikka mökille viikonlopuks ihan omalla kyydillä! Olin kesätöissä vanhainkodissa ja siellä olin kyllä semitunnettu tosta pyörästä ja sain vastailla moniinmoniin kysymyksiin. Lisäks mun mielestä on ihanaa ajella kavereiden kanssa koska monelle se kerta kun on ollu mun kyydissä on ollu eka kerta kyysättävänä ja kaikki tykkää aina ihan hirveesti!

Näissä kakspyöräsissä kiehtoo joku ihmellinen juttu, ja oon aina sanonu et motocrossii vastaan on mahollista taistella ja toisinaan se on aika helppoakin mut jos kerran lähtee messiin nii irti ei pääse enää ikinä ;D mut tuskin kukaan haluaiskaan! Bensaa suonissa...

suomimotocross parhaimmillaan - MM Vantaa 6/2011
suomimotocross pahimmillaan - Salo 6/2012

6 kommenttia:

 1. Siistiä! Yamaha PW50 oli munkin eka crossi! :D Muistan kun sain sen, että olin niin pieni, etten voinut käyttää umpikypärää, koska mun niska ei olis jaksanu kannatella sitä kunnolla ja umpikypärän painava etuosa olis saattanu aiheuttaa mun niskalle kasvuhäiriöitä, niin mulla oli avokypärä ja sitten kerran kaaduin sänkipellolle poski edellä... Arvet on vieläkin tallella, mutta innostus mopoihin on säilynyt, eikä tulis pieneen mieleenkään hankkia mitään skootteria:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Ihana kommentti! Skootteripyörä on lälläripyörä...vai miten se meni :D

   Poista
 2. Mikä toi piikki on? :)

  VastaaPoista
 3. Etkä oo luopumassa? :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo korottanu viel mun prätkäkorttii nii en saa isommal ajaa :D luultavasti kumminki luovutaa siit nyt syksyl :)

   Poista