-->

5.12.2012

Ihmisten liikuttaminen kyyneliin on kunnia


Vaik mä oonki yleisesti kova jätkä, oon joskus hetkellisesti aika kaukana siitä. Näit hetkii on mm. ne, kun hame päällä nutturakampauksessa laulaa kuorossa sopraanoääntä. Kaiken hyvän lisäks saa taistella kyyneleitä vastaan kattoessa itkevää ihmismassaa edessään. En pidä niit hetkii huonoina. Ihmisten liikuttaminen kyyneliin on kunnia-asia. Se on sitä hetkessä elämistä, ja siin tuntee tekevänsä jotain elämää suurempaa.

Vaik kuorolaulu ei ehkä oo se juttu, mikä on kovana jätkänä olemisen kriteereiden top10-listalla, se on hetkellisesti aika cool. Jos ihminen itkee, se tuntee. Tunteisiin vetoaminen ei oo aina helppoa, ja joihinki se tehoo paremmin. Mut faktahan on se, et se mikä vetoo tunteisiin, ei oo koskaan mitään vähäpätöstä. Kun laulaa täydelle kirkkosalille mahollisimman isänmaallisia biisejä isänmaallisimmalla hetkellä, on fiilis tietty aika herkkä. Mut se, et saa yleisön oikeesti kuuntelemaan, miettimään.


Tänään oli siis koulun itsenäisyyspäiväjuhla ja syksyn lakkiaiset. Onnea vaan oikeen paljon kaikille uusille ylioppilaille! Muistakaa kattoo huomenna Tuntemattomat sotilaat ja linnanjuhlat ja mitälie. Ja oliks se kaks kynttilää kun pitää sytyttää ikkunalle?

Suurien tunteidenherättelyiden lisäks oon keksiny myös ite kaikenlaista:
 • Täydellinen juhlalook on mahollista saada aikaan noin puolessa tunnissa (ei ehkä kannattais nukkuu niin pitkää).
 • Kymmenen sentin koroilla on mahollista kävellä lumihangessa, korot pitää pakkaslumeen upotessaan vaan aika ilkeetä ääntä. 
 • Bussilla kulkeminen keskustaan aamuruuhkassa on edelleen syvältä (ei niin uus juttu).
 • Rehtorit ala-asteelta suomen parhaaseen lukioon on kaikki koulutettu pitämään tappavia puheita.  

2 kommenttia:

 1. Oletko varma ettei ihmiset kirkossa itkeneet kauhusta? :D
  Ja millä perusteella olet kova jätkä? Käytätkö huumeita tai myytkö itseäsi?:DD Oletko koskaan edes maistanut alkoholia?
  Ja blogia selatessa kaikki uskottavuus meni heti kun sanot 15v teininaperoita "elämäsi miehiksi"... Good luck with that. Oot niin perus "Ressu"...

  VastaaPoista
 2. Pidetääs nää kommentit asiallisina ja mietitään millä tavalla oikeesti menee uskottavuus ;) Kiitti palautteesta!

  VastaaPoista