-->

11.1.2013

Futarit voi tulla vääntämään kättä mun veljen kans


"Lisäksi mielestäni motocross on ottanut myös takapakkia median silmissä. Laji on todella näyttävä ja kiehtova, mutta ei valtakunnallisen median silmissä. Tavoitteeni on pitkällä aikavälillä myös parantaa tätä asiaan, sillä nyt todella monet lajit ovat ajaneet motocrossin ohi.
         Ulkopuolisten harrastajien lisäksi meidän täytyy saada myös ulkopuolisia katsojia. Motocrossia on hieno seurata vaikka ei kuljettajia tunnekaan, mutta ei kukaan halua seistä vesisateessa kuralammikossa. Olosuhteiden pitäisi olla sellaiset, jotka houkuttelisivat katsoa paikalle." Näin sano joku jossain joskus, se oli hyvin sanottu ja otin sitaatin talteen ilman lähdetietoja.

Jos joku on lukenu vanhoja postauksia, niin saattaa tietää et tykkään motocrossista. Kaikil on luultavasti joitain aiheita joista jaksaa jauhaa vaikka maailmanloppuun asti. Monille teinitytöille se on esim. hyvännäköset miehet. Mulle se aihe on motocross. Oon kirjottanu aika monta äikänainetta tai aamunavausta aiheesta, menettäny mont keskustelukumppanii kiinnostuksen puutteesta ja saanu kummastuneit katseita.

En ikinä kyllästy sanomaan, et suomen moottoriliiton päävalmentaja Tomi Konttinen on sanonut motocrossin kuuluvan maailman fyysisesti rasittavimpien urheilulajien joukkoon. Se on laji, jota voidaan verrata fyysiseltä rasitukseltaan esimerkiks nyrkkeilyyn, eli siin joudutaan hyödyntämään ihan koko kroppaa ja joka lihasta. Ei lajeilla mitään yhteistä oo, mut yhtenä radikaaleimmista eroista on se, et nyrkkeilyerä kestää pari minuutti, crossierä jopa yli puol tuntia. Yks mun suosikkiaiheista on mm. mun ikuisen verivihollisen jalkapallon ja motocrossin väilinen kädenvääntö. Tää edellinen video osuu hyvin siihen kisaan. Haluisin kovasti tähänki alkaa kirjottaa vertailua näistä jaloista lajeista, mut sit täst tulis aivan liian pitkä.

Oon aika vaikeesti suututettava tyyppi, mut jos joku urpo kehtaa (usein kehtaaki) tulla väittämään, et crossi on vaan perus moottoriurheiluu, eli laji jolla ei oo mitään tekemistä urheilun kanssa. En siis tietenkään allekirjota väitettä siitäkään, et moottoriurheilul ja urheilul ei ois tekemistä keskenään. Ei se liite siihen perään turhaan tuu. Uhoojille  mul on tapana sanoo, et meil on iso pyörä tallissa, oma rata ja varusteet: Tervetuloo kokeilemaan! Eipä oo kukaan tullu...

Tää postaus siks, et oon ihan kikseis koska kohta on Helsingin Supercrossiviikonloppu JA Helsingin sanomien NYT-liitteeseen on luvattu kuljettajaesittely!!!!!!!!!! o_O Kerranki näkyvyyttä!  Juu kiitosanteeks :D

8 kommenttia:

 1. Kiva blogi ja oot nätti :) !

  VastaaPoista
 2. vaaaautsi, sul o tosi hieno blogi ! ja toi bannneri on tosi makee ;o ja kaike lisäks oot nättiii, kiitti kommast, kommasin siis taaakaas :--)

  VastaaPoista
 3. Apua onko teil oma rata pihassa. Oon kateellinen :D ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on juu, ihan kotipihas ei sentää :D

   Poista
 4. eikäää vähän ihanaa ! Oon niin kateellinen tosta radasta! voisin joskus tulla testaamaan.. en oo ikinä crossia testannu, mutta oon kyllä moottoripyörätyttö henkeen ja vereen muuten ja aina oon lajia halunnut kokeilla! meilläkin on mökillä hiekkakuoppa ja jonkinsortin rata mutta crossipyörää ei oo.. :( saan tyytyä kiitämään tuolla motareilla.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän ollaan sit ihan samanlaisii mopotyttöjä! Se on kyl kurjaa ku motocross kaikessa mahtavuudessaan on hyvin sisäpiirilaji ja on tosi hankalaa päästä sitä mihinkään testailee!

   Poista