-->

9.5.2013

DIY: paljettitoppi etc.

Mun kaapin ylähyllylle kasaantuu aina vaatteita, joista on esim. sauma revennyt tai joita muuten vaan haluaisin muutella jotenkin. Oon tosi vannoutunu vaatteiden täydelliseen loppuun kuluttaja ja mun mielestä tää tän päivän DIY-muoti on paras aikoihin. Tänään toteutin kaappien siivouksen yhteydessä taas vaateremontin, ja tällä kertaa listalla oli uuden kuminauhan ompeleminen yhden tuubitopin yläosaan, yksien housujen revenneen sivusauman ompeleminen, paljettinauhan ompelu valkoiseen toppiin ja uudet kahvat laukkuun.

Paljettitoppi
Räpsin tähän muutaman kuvan ton topin työvaihesta. Ompelin siis tollasta paljettinauhaa topin yläosaan ihan käsin. Kyseessä on tosi helppo homma, vaikka aikaa tollaseen käsin ompeluun saa tietysti kulumaan reilusti varsinkin, jos haluaa tehdä huolellista työtä. Tollanen ohuehko paljettinauha piristää tylsän valkoista toppia jo huimasti ja tämä uudistus tulee myös tosi halvaksi. Mun käyttämä paljettinauha maksoi Euronkankaassa 4,40€/metri, ja käytin metrin pätkästäni tähän vajaa puolet. Vastaava toppi maksaisi kaupassa varmasti lähemmäs parikymppiä.


Laukun kahvat
Ostin joulualennuksista Mangon laukun mutta sain pian huomata, ettei kyseistä laukkua oltu tarkoitettu kirjojen kantamiseen. Kahvat alkoivat venyä jo parin viikon käytön jälkeen ja teippailin juuriosia jo tuolloin. Nyt kevään kovan käytön jälkeen kahvat alkoivat purkautua myös muualta, joten päätin jatkaa teippailua. Mun mielestä noi mustat kahvat sopii tohon ihan tarpeeksi hyvin, eikä toi mun silmään näytä niin rumalta, mitä ehkä monen mielestä. Tää laukkuhan maksoi reilusti alennettuna 25€, joten mua ei yhtään harmita näin turmella sitä. Tän uudistuksen toteutin siis pyörittämällä mustaa ilmastointiteippiä (todella kestävä materiaali) alkuperäisten kahvojen ympärille ja voilá.


10 kommenttia:

 1. heei tuo laukkuhan on uniikki ja khuuul noin ;)

  http://quukkel.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Vau, tulipa tuosta topista nätti! :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja siitä tuli kiva kyllä!

   Poista
 3. Upee tuli tuosta topista! Voi kumpa itsekkin osais! :D

  http://jeannays.blogspot.fi/ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu tosiaankaan vaikeeta, osaisit varmasti! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tykkään itekki lopputuloksesta!

   Poista
 5. Vähän tuosta topista tuli upea!:) Osaisinpa itsekkin tuunailla vaatteita:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja ei oo vaikeeta, siitä vaan kokeilemaan!

   Poista