-->

24.6.2013

Juhannukseilua vuoden pisimpinä hetkinä

Mun juhannusaatonaatto alkoi aamulenkillä ja sen jälkeen kasasin pakattavia kamoja ihmeellisiks kasoiks ympäri huonetta. Startattiin vasta vähän ennen kuutta, koska ollaan fiksuja eikä oikeestaan jakseta jonottaa ruuhkassa. Mökkimatkan istuin ekaa kertaa sikapitkään aikaan takapenkillä koska treenattiin mun veljen kanssa enkun verbioppia. En kyllä suostu istumaan sinne enää ikinä, karmee pimee ja ahdas mesta...

Mökillä meitä tervehti miljardipäinen lauma hyttysiä ja karkasinkin niitä hetimmiten vuoden ekoihin löylyihin saunaan. (Mä en siis lähes ikinä käy saunassa koska oon niin international, etten vaan tajua sitä kuumassa huoneessa istumisen viehätystä.) Siinä sitten korkattiin juhannusbisset kummitädin kanssa ja alettiin chillailemaan. Mua tervehti rakas aitta mihin oli ihana käpertyä sängyssä odottelevien omien lakanoiden väliin. 

Juhannukseen kuuluu grilliruoka, ja sitä grillimättöä tuli tunnollisesti kolme päivää putkeen kiskottua. Mulla on niin turvonnu olo grillailusta, rillailusta, bissestä ja sipseistä, että paluu arkeen tuntuu juhlalta. On kuitenkin hyvä nollata huolella välillä ja nauttia elämästä eri tavalla kun yleensä. Oikeestaan sunnuntaina vedettiin iskän kanssa tunnin luistelutreeni ja palasin jo normaaliin juhannusversiota kevyempään elämäntyyliin.Muuten juhannusohjelmaan kuulu ruoan ja kevyen treenin ohessa touhuilua serkkujen kanssa, sanaristikoita, saunaa ja synttärikakkua etukäteen. Välillä pelattiin krokettia mahottomilla radoilla joita mun veljellä on tapana rakennella. Perinteinen juhannuskokko poltettiin tietty perjantaina ja lapset oli ihan fiiliksissä koska tää oli kai kaikkien mun viiden serkun eka juhannuskokko mökillä. Sunnuntaina käytiin Saimaalla veneilemässä ja viilentymässä päivän helteestä. Ajetaan takasin stadiin vasta maanantai-iltana ilman jonotusta, ja mulla on siis vielä yks päivä mökkeilyä jäljellä tällä erää.

Tää oli siis tiivistetysti tosi pertsa juhannus, mut kokonaisuudessaan tää oli täydellinen juhannus. Tää oli just sellanen niin superjuhannus, että sit kun asun Floridassa niin haluun matkustaa joka vuosi Suomeen ja viettää tällasta juhannusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti