-->

7.6.2013

Maalaiselämää Lopella


Vietin tässä pari päivää kaverini Vilman luona Lopella noin 60 km päässä Helsingistä. Ajoin sinne ite ihania maalaisreittejä keskiviikko-iltana ja chillailin keskellä peltoja. (Sain muuten taas kerran myös kuulla kaverini pikkuveljeltä hehkutusta mun "tosimageesta kevarista"! :D) Vilma asuu maatilalla jossa viljellään mm. perunaa. Maaseudun rauha on ihan huippujuttu ja hehkutinki useasti kuinka ihanalta hiljaisuus kuulostaa. Vilman perheen kissa oli saanu pentuja kolme viikkoa sitten, eli samoihin aikoihin kun ne koiranpennut joista kerroin, syntyi. Kissanpennut oli vähintään yhtä suloisia kun koirat ja maailman pehmeimpiä ja kilteimpiä.


Keskiviikkoiltana käytiin uimassa ekan kerran tänä vuonna, ja pienessä lammessa vesi oli kyllä superlämmintä. Normaalisti oon heittäny talviturkin vasta siinä juhannuksen tienoilla, mutta nyt se siis lähti helteiden kunniaks jo aikasemmin ja kyllä oli kivaa. Keskellä metsää oli tosin myös paljon seuraa mm. hyttysistä, ja sain hyvän annostuksen itikansyömiä nilkkoihin myös jo tässä vaiheessa kesää.
Kesäfiilistelyn kunniaks grillailtiin illalla ja syötiin ulkona. Ruokakin oli superhyvää ja Vilma onnistu pihveissä täydellisesti vaikka ei ookaan mies - todistettua tuli siis se, että myös naiset osaa grillata.

Torstaina chillailtiin ja nautittiin kesästä vähän lisää sekä käytiin kuvailemassa ja leikittiin kissanpentujen kanssa. Ajomatka kotiin meni paljon nopeammin kun menomatka, mutta niinhän se aina tuntuu olevan. Oli ihanaa elää pari päivää maalaiselämää ja suosittelen sitä kyllä kaikille. En pitäny kännykkää mukana pariin päivään enkä oikeestaan edes kaivannu sitä, kävin Facebookissa ehkä kaks kertaa ja muutenkin olo oli paljon rauhallisempi kun yleensä. Kai me suomalaiset ollaan pohjimmiltamme vähän maalaisia kaikki. 

2 kommenttia: