-->

12.7.2013

Kesän virallisen we♡motocross-viikon ajoleiri 8.7.-12.7.

Mainitsinkin jo sen, että lähettiin mökille motocrossaamaan. Meillä on siis mökille rakennettu oma (melko lyhyt ja kapeahko, nykyisin myös ympäristöltään metsittynyt) motocrossrata, joka kuitenkin on tunnistettavissa radaksi eikä esim. hiekkalaatikoksi. Kesällä tullaan usein just noin viikon ajaks vaan ajamaan ja nauttimaan elämästä, ja tänä kesänä tää perinteinen crossileiri sijoittu sopivasti viikkoon ennen niin sairaan kauan odotettua Hyvinkään MM-kisaa

 MAANANTAI
Kevyehkön bileviikonlopun, kevyiden 500 kilometrin matkanteon ja suloisten 12 tunnin syvien yöunien jälkeen olo oli vihdoin normalisoitunut. Oli ihana palata omaan viileään aittaan nauttimaan kesäyöstä ja vaaleanpunakoristeisista lakanoista.

Maanantaina pääsin kaivamaan mun salee 15 vuotta vanhat sedältä perityt mökkiradalla hyvin kelpaavat Honda-ajokamat päälle. Crossailut alotettiin renkaanvaihtopuuhilla koska just ennen mökille lähtöä vaihdettu kotarin eturengas oli jostain kumman syystä tyhjentyny kuljetuksessa. Rata korkattiin ekaa kertaa tänä kesänä, ja kahden kuskin kyntämästä neljästä erästä vasta viimeisellä se alkoi näyttää heinettyneen metsätien sijaan motocrossradalta. Kädet puutu muuten enemmän kun ikinä ja mulla meni vikan rundin jälkeen varmaan kymmenen minuuttia ennen kun sormet lähti taas liikkumaan.

Maanantai-iltana heittäydyttiin mummon ja ukin kanssa hurjaan viihteeseen ja käytiin checkaamassa perinteinen Ristiinan kesäteatterin näytelmä. Jos joku ei oo koskaan käyny kesäteatterissa niin suosittelen sitä kyllä erittäin lämpimästi, nauraa saa kunnolla ja siitä herää tietynlainen kesäfiilis.

 TIISTAI
Tiistai-aamuna mua väsytti enemmän kun yhtenäkään normiaamuna koko kesänä. Luulen, että viikonlopun bileet verotti voimia tällasesta aikataulutettua elämää viettävästä urheilijasta niin paljon, että kroppa kaipas vieläkin paljon lepoa. Päivän plan oli suunnata vasta iltapäivällä Mikkelin Haukilammen (periaatteessa olemattomalle, mut silti olemassaolevalle) crossiradalle, joten tekemisen puutteessa kävin juoksemassa koomasta herättävän aamulenkin.

Päivä oli aurinkoinen ja päätettiin grillailla seuraavaks päiväks lupailtujen sateiden pelossa. Päivällä onnistuin myös lukemaan jopa muutaman kymmentä sivua renessanssista ja barokista. Päädyin siihen, että hissa on oikeesti mielenkiintosta ja tykkään lukea sitä, mut alottaminen on oikeesti vaan liian hankalaa ja moni juttu menee aina sen alottamisen edelle.

Iltapäivällä ajettiin Haukilammelle, yllätyttiin joskus loistossaan olleen hiekkamontun ihmispaljoudesta (kolme kuskia meijän lisäks) ja nähtiin meijän sedän Mikkelissä asuvaa perhettä. Mikkelin radalla ajettiin siis vielä SM-kisoja kolme vuotta sitten, mutta sit radan maasta tuli ilmeisesti jotain kiistaa ja koko rata joutu lopettamaan toimintansa. Pari rakennusta näkyy alueella hiiltyneenä kasana ja radanvarren aidat on revitty pois, mutta heinettyny lähtökarsina ja podiumi sekä jumiutunu starttipuomi muistuttaa joskus eläneestä motocross-keitaasta. Joskus musta on surullista kattoa tätä suomi-motocrossia. Ajot sujui hiekkaradalla kuitenkin hyvin, ja hymyssä suin lähdettiin mökille saunaan.

❏ KESKIVIIKKO
Heräsin sateen ropinaan ja koko päiväks ei oikeestaan luvattu paljoakaan toivoa kirkastumisesta joten päätettiin suosiolla jättää crossipelit ja -vehkeet talliin seisomaan. Kävin edellisen aamun tapaan heittämässä herättävän aamujuoksulenkin, jonka jälkeen pakkauduttiin koko family autoon ja lähettiin Mikkeliin. Mun veli on vähän hidas kaikessa ja se oli siis vasta nyt lähössä ettimään aleista vaatteita. Sinänsä hyvä idea mennä vielä kerran nyt, kun kaikki aleissa vielä olevat jutut on alennettu tyylii -99%. Itekin löysin muutaman kivan jutun ja lisäks sain ukilta ihanan retron college-paidan, joka on about 20 vuotta vanha ja mun sedän kaapista käyttämättömänä löytyny yksilö. Shoppailuiden jälkeen käytiin vielä kiinalaisessa ahtamassa mahat täyteen ja lopun iltaa luinki sitten taas hissaa.

❏ TORSTAI
Keskiviikon ja torstain välisenä yönä mun aitassa inisi hyttynen ekaa kertaa koko kesästä, mutta kumma kyllä en saanu yhtään uutta puremaa. Oon yleensäkin tänä kesänä ihmeen kaupalla onnistunu välttymään tosi paljon hyttysiltä. Aamu valkeni taas tutun ja turvallisen aurinkoisena, ja aurinko oikeestaan herätti mut jo siinä puol seiskalta. Aina kun nään sen kauniin auringonnousumaiseman tästä aitan ikkunasta niin haluaisin nousta ja valokuvata, mutta koskaan en sitä oikeesti jaksa tehdä.

Aamupäivästä suunnattiin jälleen omalle radalle ja tänään sain radan möyhiintymisen ansiosta kunnolla touchia mökkicrossiin. Mun veli kyhäili aamulla uutta hyppyriä radalle ja lopulta hehkutti koko päivän "hyndän" mahtavuutta. Tostaipäivä kulutettiin oikeestaan kokonaan radalla, mutta loppuillasta pääsin vielä vetämään habatreenit kun kävin soutamassa pari kilsaa lammen ympäri. Illalla kerkesin myös vähän tutustua Suomen alueen esihistoriaan zero-colan voimalla.❏ PERJANTAI
Perjantaina kasailinkin jo kamojani joita viikonlopun aikana himassa tarvitsen. Aamupäivästä käytiin iskän kanssa rullaluistelemassa 20 kilsaa ja mökillä vielä syötiin jne. mut iltapäivällä koukattiin mun setä kyytiin ja suunnattiin keula kohti Helsinkiä ja alettiin valmistautua seuraavan aamun starttiin kohti Hyvinkäätä. Koostettuna tää viikko oli treenintäyteinen ja erittäin onnistunut.

Hyvinkään jälkeen palataan mökille, vieraillaan pohjois-Karjalassa josta mun juuretkin on lähtöisin ja reissun jälkeen motocrossaillaan vielä säännöllisen epäsäännöllisesti loppu heinäkuu.

P.S. Jos joku tulee Hyvinkäälle ja näkee mut niin mä oon se joka hymyilee aina ja rakastaa uusia tuttavuuksia! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti