-->

28.7.2013

Suomen etelä 27/7/13

Hanko-Suomen Rivieraksikin tituleerattu eteläinen kaupunki, paikka josta mun äiti on tullut. Mä oon elämässäni viettänyt hetken jos toisenkin siellä, ja voin kyllä sanoa tuntevani sen paikan melkosen hyvin. Hanko on kuitenkin tosi suosittu turistirysä aina kesäsesonkina, ja me päätettiin mun veljen kanssa katsoa yhden päivän ajan Hankoa turistin silmin.Startattiin aamulla kaks päällä meijän WR:n kanssa ja ajettiin matka Hankoon turistien tavoin pieniä eteläisen suomen maisemareittejä, joita yleensä ei todellakaan edes harkitsisi. Meille sattu ihan mahtava keli ja aurinko paisto lämpimästi kirkkaalta taivaalta koko päivän ajan, joten myös moottoripyöräily oli ihan huippua. Suunnattiin tietty ekana isovanhemmille syömään. 

Mummin herkkusafkojen jälkeen kaivettiin polkupyörät, kartat ja kamerat esiin ja suunnattiin kaupungille. Pyöräily on muuten ihan paras tapa liikkua Hangossa, ja sinne onkin merkitty myös noin 20 kilsaa pyöräilyreittiä, joka kiertää kiinnostavimmat nähtävyydet. Kaupungilla käytiin mm. näköalatornissa ihailemassa merinäköalaa ja Hangon satamaa, sekä ostettiin kesän ekat kioskijädet kirkkopuiston jätskikiskalta. Meikä räpsi kuvia kaikista taloista ihan kybällä ja käytiin kaiken huipuks kirjoittamassa nimet turisti-infopisteen vieraskirjaan.

Iltpäivällä oli ohjelmassa vähän lisää jätskiä mummin pakastimesta, sekä Hangon upeiden hiekkarantojen testaaminen. Vesi oli meressä hyisen kylmää, ja mä en oikeestaan edes vaivautunut ajattelemaan uimista. Mun veli sen sijaan heitteli vettä päällensä ihan innoissaan. Mun isovanhempien talo on ihan Hangon eteläkärjen tuntumassa, ja siinä vieressä on mun suosikki-uimaranta eli Tulliranta, joka on tosi pitkä ja silleen mahtavasti kaartuva ja kaikin puolin tosi superbeach. Lisäks sieltä voi tuulisella kelillä bongailla värikkäitä ja ihanan eksoottisia surffareita.

Semiajoissa lähdettiin sitten ajelemaan kotia kohti, koska nykyään on tultu siihen pisteeseen, että mummin ja vaarin hössötys alkaa ärsyttää sietämättömästi suunnilleen siinä 3 tunnin, 14 minuutin ja 23 sekunnin kuuntelemisen jälkeen. Palattiin samoja kivoja maisemareittejä ja ihasteltiin aurinkoa joka hiljalleen alko kääntyä laskuun peltojen yllä.

4 kommenttia:

  1. aivan ihania kuvia, ja oot tosi nätti ♥

    http://emmasaara.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hei vähä kiva , käyt hangos ! :3 Tää pikkukaupunki on tosiaanki täynnä turistei kesäsi ... Ja Ihana Banneri!:)

    VastaaPoista