-->

5.10.2013

Sänkipellon tuho


Sänkicrossiviikonloppu, se sama kun muut Suomen kerhot kisaa joukkue-SM:iä. Nurmijärven kerhostakin lähti jengi sinne ennen, mutta nykyään toiminta on pienentyny niin paljon, että sänkicrossin vetäminen kivunlievitykseks on katottu järkevämmäks hommaks - eihän kukaan edes aja NjMK:n lisenssillä. Vaikka me ollaankin Espoolaisia niin meijän perhe kyllä tunnetaan myös Nurmijärven varikolla ja piireissä. NjMK oli varmaan eka moottorikerho, mihin faija aikoinaan kuulu, ja se onkin yks niistä kivijalkajäsenistä joka vie kerhon nimen ylpeänä varmaan hautaan asti. Tän takia Nurmijärven sänkicrossi on kova tapahtuma - se on nostalginen, perinteinen ja yhteisöllinen.

Viime vuonna mun veljen olis salee kuulunu ajaa Espoon jengissä Siilinjärven joukkuekisoissa, mutta koska ajomatka sinne crossiperävaunun kanssa ei ollu faijan parhain päiväuni niin jäätiin silloinkin rikkomaan pyörä kuraselle sänkipellolle. Näin jälkeenpäin ajateltuna siis se Siilinjärvelle lähtö olis mitä luultavammin tullu halvemmaks, ei meinaa onni oikeen ollu vuos sitten matkassa Numlahden pelloilla. Keli oli mitä surkein (tai siis sillä hetkellä oikeen kivan aurinkoinen) koska se pelto oli kuravelliä. Mun veli hullunvoitonkiilto silmissään sitten vahingossa kaasutti suuttimet tukossa  kotarin koneen romuks ja hehheh, lopun arvaatte.

Se niistä muistelmista, tänä vuonna meni hyvin. Reitti oli sama kun muutaman viikon takasessa Perttulan SM-endurossa ja kunto mitä parhain. Sänkicrossin viehätyksenä on siis se, että ajetaan kovaa avoimella paikalla (se sänkipelto ei siis sinänsä oo mitenkään kovin oleellinen juttu) ja nautitaan vauhdin hurmasta. Näyttävyydessä tää motocrossin alalaji häviää jopa suomiendurolle, mutta kuskeilla on kivaa ja se on pääasia. NjMK:n sänkicrossi on siinäkin mielessä ihan huipputapahtuma, että sinne kokoontuu todellakin koko Nurmijärven kerho vauvasta vaariin, ja kaikki pääsee ajamaan sekä halutessaan kisailemaan sulassa sovussa. Meikä tosiaan tykkää crossiporukoiden yhteishengestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti