-->

27.10.2013

Tampere Supercross&Offroad expo 26/10/13


Käyn nykyään kerran vuodessa Tampereella, kattomassa motocrosskauden päättävää hallisupercrossia, ja nyt lauantaina päästiinkin taas fiilistelemään huippukisaa, joka oli kaiken lisäks vielä huomattavasti viime vuotta paremmin järjestetty. Tänä vuonna meijän faija jätti reissun suosiolla väliin, ja tuli taas kerran hyvässä porukassa moottoritietä kiitäessä se tunne, että on jees olla aikuinen ajokortillinen. Jostain syystä rakastan ajamista.

Alotettiin supercrossipäivä shoppailemalla messuilta kaikkea tarpeellista ja einiintarpeellista kamaa. Mun veli mm. osti uuden nojatuolin huoneeseensa (jep, sen mielestä kokoon taitettava varikkotuoli on tosiaan silmiä hivelevä sisustuselementti). Saatiin ajoissa varattua katsomosta tosi hyvät paikat, ja melkeen koko aika istuttiinkin paikallaan (aivan järkyttävää toi tuntikausien istuminen), mutta se kannatti koska show'sta saa hyviltä paikoilta mahollisimman paljon irti.

Ennen varsinaista kisaa oli 50-kuutioisilla (se kaikista pienin mahdollinen) pyörillä ajaville tuleville maailmanmestareille järjestetty mahtava tilaisuus päästä ajamaan supercrossia yleisön edessä. Mun ehdoton suosikki ja sydänten sulattaja oli 4-vuotias Hondakuski, niin söpöä! Mun yks suosikkijutuista hallisupercrossissa, eli näyttävä avajaisseremonia, oli järjestetty huippuhienosti. Tykkäsin erityisen paljon Stigellin #377 esiintymisestä ilman paitaa. Kisa oli hyvä, ja varsinkin finaali superjännä! (Valitettavasti mulla ei kuitenkaan oo kuvia itse kisasta, koska mun kamerakalustolla ja noilla etäisyyksillä kuvaamisessa ei ole mitään järkeä ja on arvokkaampaa keskittyä kilpailuun.) Mua harmitti se, että suomalaisen moottoripyöräurheilun supermies ja viisinkertanen tän vuoden SM-kultamitalisti (SM-motocross, -supercross, -kerhojoukkue, -enduro sekä -crosscountry) Toni Eriksson ei päässyt loukkaantumisen takia ajamaan. Ajamisen mallia näytti kuitenkin mm. Harri Kullas, joka lauantaina nappasi finaalissa kakkossijan ja viikonlopun yhteistuloksissa kruunattiin Tampere Dominatoriksi.

Nyt talven lähentyessä motocrossit menee tauolle sekä kisojen, että omankin harrastelun osalta, mutta helmikuun eka viikonloppu ja Helsingin hallisuperit tulee kuitenkin vauhdilla ja niitä jo kovasti alan odotella. Messukeskukseen kannattaa silloin siis todellakin raahautua ja kokea itse tää mahtava laji katsojaystäväisimmillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti