-->

14.12.2013

Asiaa Korvatunturin väestä

Joulupukki, joulupukki valkopartainen vanha ukki. Mä pidän susta satuhahmona, vähän niinkuin pidän Aku Ankasta, Lordista ja Pienestä merenneidosta. Mun lapsetkin tulee pitämään susta juuri sellaisena kuin olet, en nimittäin aijo koskaan syöttää maailman yleisintä valhetta Korvatunturin porukasta heille. Päätin sen ala-asteella kun itselleni selvisi, ettei Joulupukkia oikeasti olekaan olemassa. Olen aina vihannut valehtelua enkä pidä edes yllätyksistä ja siksi lähes kymmenen vuoden ajanjakso jonkin olemattoman ukkelin ihannoninnista sai mut tuntemana vaan syvää vihaa kaikkia aikuisia kohtaan.

Olen kuullut olevani kamala äiti monen monta kertaa. Omasta mielestäni olisin vain liian hyvä äiti syöttääkseni perätöntä pajunköyttä viattomille lapsille. Joulupukki on kyllä mahtava hahmo josta esimerkiksi Mauri Kunnas on luonut ikivihreitä tarinoita ja jotka haluaisin ehdottomasti sallia kaikille maailman lapsille muidenkin satujen tapaan, en vain halua todellista sekoitettavan epätodelliseen. Mielestäni joulupukkihypetys on ryöstäytynyt nykymaailmassa ihmisten käsistä pahemman kerran. Päiväkotilapset eivät enää edes tiedä joulun todellista tarkoitusta toivoessaan rahoissa kieriskelevien lelufirmojen esitteistä puolet tavarasta itselleen ja kilpaillessaan keskenään siitä, kuka saikaan hienoimmat ongelmajätteet tänä jouluna. Niin tosiaan, nykyäänhän todellinen joulu on jo uskonnollisista ja poliittisista syistä melkein kielletty pikkulasten keskuudessa.

Itse pidän joulun todellisen tarkoituksen tiedostamista tärkeänä asiana. En ota kantaa Raamatun kertomustenkaan paikkansapitävyyteen, mutta joka tapauksessa juhla on lähtöisin sieltä, eikä Korvatunturilta. Lahjojen antaminen on jatkoa Itämaantietäjien Jeesuslapselle tuomille lahjoille, ja sen tarkoituksena on muistaa lähimmäisiä ja tuoda hyvää mieltä. Nykyään lapset tuntuvat enemmänkin pettyvän jos eivät sattumalta saisikaan sitä hienointa ja kalleinta härveliä lelukirjasta.

Tän tekstin tarkoituksena ei ollut nyt siis mitenkään lietsoa vihaa, vaan muistuttaa oikeasta joúlun tarkoituksesta ja siitä, mitä joulumieli parhaillaan on. Myös Joulupukki voi hyvin olla osa hyvää joulua; esimerkiksi Coca-Cola pullon etiketissä tai TV:n jouluohjelmissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti