-->

12.1.2014

Puhdista talvitakki

Meikkivoiteen sotkema talvitakin kaulus on varmaan lähes jokaisen tytön jokatalvinen ongelma. Talvitakkien korkeat kaulukset pyyhkii poskia niin, että huolellisesti levitetty poskien pohjameikki löytyy usein jo ennen päivän kunnollista alkamista talvitakin sisäkankaasta. Tähän ongelmaan mulla ei valitettavasti ole ratkaisua tarjottavaksi, mutta voin kuitenkin auttaa vähän. Nyt kun se talvi vihdoin suvaitsi saapua ajattelin myös jakaa tän pikku vinkin. 

Jos meikkivoidejäämät jättää takkiin pinttymään, on pakkelikerros kauluksessa Suomen satapäiväisen talven jäljiltä varmasti melkoinen. Paksua untuvatakkia ei oikein voi laittaa pesukoneeseen, joten ainoa keino puhdistaa pinta on käyttää käsiään. Oma takkini on Vero Modan parkatakki, joka roikkuu tänä talvena hyvin monen päällä. Takin pintamateriaali on kosteutta hylkivää vahvaa kangasta, ja seuraava vinkki onkin testattu toimivaksi vain tälle materiaalille.

Pinnan puhdistamiseen tarvitaan siis vain kostutettu liina (tai pari pala talouspaperia, niinkuin itse käytin) ja tavallista Fairya. Meikkivoide lähtee pinnasta ihan kohtuullisen voimakkuisella pyyhkäisyllä, sillä astianpesuainehan on juurikin rasvanpoistoon kehitetty. Puhdistamisen jälkeen pinnan on hyvä antaa kuivua hetken aikaa. Lopputulos ei ole arvatenkana kovin pysyvä, mutta käsittely kannatta uusia säännöllisin väliajoin, jotta takki pysyy hyvänä ja kauniina.


6 kommenttia:

 1. huippu vinkki! varmasti moni tulee käyttämään, sillä näkyvät meikkivoidetahrat eivät ole hirveän kaunis näky :D

  VastaaPoista
 2. Pitääpä koittaa tätä viikonloppuna! Mulla on sininen toppatakki ja siinä näkyy kivasti kaikki meikki... Ei viitsisi tosiaan koko takkia pestä. Kiitti vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimii, mut tää on ainakin pelastanu! :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! :) Pitääkin kokeilla tätä mun mustan talvitakkini kanssa, jämähtäneet meikkivoiteet ja puuterit eivät nimittäin näytä kovin kivalta siinä kauluksessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli hyötyä! :) eipä näytä ei :D

   Poista