-->

1.1.2014

Tervetuliaispuhe uudelle vuodelle


Vuosi 2014. Toisaalta ajan kulku pelottaa ja ahdistaaa, mutta toisaalta odotan tältä alkavalta vuodelta enemmän kuin koskaan aijemmin. Uusi vuosi on erityinen ja tuo tullessaan täysin uuden ajan, en nimittäin tiedä mitä tapahtuu. Kahdeksantoista vuotta elämäni on käytännössä käsikirjoitettu valmiiksi mutta elämän ensimmäisen näytöksen loppukohtaus häämöttää kevään ylioppilasjuhlissa. Sen jälkeen on käytännössä tyhjää.


Tein vuoden 2011 alussa suunnitelman viideksi vuodeksi eteenpäin. Tuolloin asetin tavoitteeni sen mukaan, miten näin elämän kulkuni mahdollisimman täydellisenä mutta mahdollisina toteuttaa. En siis kirjoittanut tulevaisuuteeni Laudaturin yleisarvosanaa lukiosta tai unelmien prinssiä valkoisella ratsulla, mutta kirjoitin kuitenkin asioita, joiden toteutumisesta luultavasti vain haaveilin. Listani näyttää kuitenkin nyt tältä (ihan oikeasti jälkikäteen mitään postamatta tai mitään lisäämättä):

2011
Kallion- tai Ressun lukio
Kevytmoottoripyöräkortti
Uudet kaverit
Idols

2012 
Oikea kesätyö
Teatteriharrastukseen panostaminen
Musiikkiharrastukseen panostaminen

2013
18-vuotta
Vanhat tanssit
Motocrossharrastukseen panostaminen
B-ajokortti ja auto

2014
Työpaikka
YO-kirjoitukset
Kauppakorkeakouluun haku

2015
Välivuoden monet mahdollisuudet (Australia, armeija, Siwan kassa vai jotain ihan muuta?)

Niinkuin kuvasta näkyy, olen pelottavan täsmällisesti vedellyt viivan toisensa jälkeen suunnitelmieni päälle ja hymyillyt onnistumisen tunteesta. Olen jopa, hehheh, aikaani edellä sillä hankin työpaikan jo vuonna 2013 (ylioppilaaksi kirjoitan ihan pian ja Aaltoyliopiston hakupaperit odottavat valmiina). Tosiaan pelottavan täsmällisesti, ilman kysymysmerkkejä. Siksi tuleva pelottaa; sitä ei ole edellisten vuosien tapaan aikataulutettu. Olen luonteeltani hyvin säntillinen ja tottunut jo alakoulussa kirjoittamaan pienetkin tekemiset ylös kalenteriin. Olen aina suorittanut kaiken huolellisesti ja moitteettomasti sekä selvinnyt vaikeimmistakin tilanteista kunnialla. Olen opiskellut 12 vuotta ja aina itseäni varten, mutta nyt haluaisin pysähtyä miettimään. Mulla on kyllä haaveita ja itse asiassa; mulla on tapana toteuttaa ne haaveet.


Olkoon tuleva vuosi mahtava. Tervetuloa 2014 ja uudet mahdollisuudet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti