-->

14.8.2014

Kuuman auringon allaTää postaus tulee sopivasti tähän sateisen syksyn alkuun, kun jälleen yksi intiaanikesä on vietetty auringossa maaten. Yllä oleva video vetosi muhun kuitenkin niin paljon, että en vaan halunnut jättää sen jaksamista ensi kesään! Videolla tavalliset ihmiset pääsevät tarkastelemaan ihoaan ultraviolettivalossa, joka paljastaa auringon aiheuttamat jäljet, sekä havainnollistaa samalla aurinkovoiteen vaikutuksen.

Mä en itse oo koskaan ollut mikään auringonpalvoja, sillä musta auringon ottaminen ja paikallaan oleilu on tylsää. Oon kuitenkin saanut elämässäni hyvin paljon aurinkoa tekemällä aina jotain suorassa auringonpaisteessa kaikki kesät. Kaikista pahinta on se, että muistan harvoin käyttää aurinkosuojaa, sillä mun iho on luonnostaan tummasävyinen ja palaa todella harvoin. Tämän videon katsomisen jälkeen muistan varmasti lopun elämääni levittää sitä aurinkovoidetta, vaikka palamisen vaaraa ei sinänsä olisikaan.

Monet sanovat rakastavansa auringonottoa ja lämmintä tunnetta iholla, rusketuksesta nyt puhumattakaan. Hyvästä aurinkosuojastakaan ei kuitenkaan ole hyöyä, jos puhutaan todella suurista määristä auringon ultaviolettisäteilyä. Varsinkin kasvot olisi tosi tärkeää suojata, ja itse ainakin tykkään vetää hellepäivänäkin naamaan normaalit pakkelit - ihan vaan kasvojen suojaksi. Yllättävän nuorilla ihmisillä näkee auringon selvästi vanhentamia kasvoja, ja sellaisena en halua itseäni peilistä katsoa.

Näin nuorena kun mä olen, on vielä mahdollista vaikuttaa siihen, miltä parinkymmenen vuoden päästä näyttää, muutaman vuoden päästä sekin alkaa olemaan ehkä jo myöhäistä. Itse olen  mielummin asteen vaaleampi nuoruudessani jos saan vastineeksi kauniin ja terveen ihon vanhempanakin. Tämän takia aijon kiertää myös jatkossakin muun muassa solariumit kaukaa. Kauniin rusketuksen saa hyvillä tuotteilla purkistakin.

Päätös on jokaisen oma, mutta postauksen video kannattaa joka tapauksessa katsoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti