-->

9.5.2015

Kastehelmi


Suomi-design jakaa mielipiteitä siitä onko se tylsän pelkistettyä vai ihanan pelkistettyä. Mä kuulun jälkimmäiseen ryhmään ja rakastan sitä, haha. Artek, Innolux, Arabia etc. miellyttää mun silmää ja sen huomaakin meidän sisustuksessa. Tykkään pelkistetystä ja ajattomasta, mutta silti arvokkaan näköisestä jäljestä sekä arvostan laatua ihan viimeiseen asti.

Iittalan Kastehelmi-sarja on viime aikoina noussut suureen suosioon kun se nostettiin uudelleen tuotantoon, mutta mä olen fanittanut näitä pisarakulhoja ihan pienestä pitäen mummin astiakaapissa. Sanoin jo varmaan kymmenen vuotta sitten, että mä haluan sitten jonain päivänä nämä antiikkiastiat itselleni, sillä ne on niin kovin kauniita. Sen jälkeen ne tosiaan nostettiin takaisin massatuotantoon, mutta nyt mulla onkin sitten ihan aitoja ja alkuperäisiä antiikki-kastehelmiä.

Mummi lahjoitti nämä kauniisti ajan patinoimat, noin 40 vuotta vanhat astiat mulle jo nyt koska omistaa mielestään tarpeeksi astioita muutenkin ja oon aivan haltioissani, haha jep... Nämä kipot on kyllä hyvä esimerkki siitä, että laadusta kannattaa todellakin maksaa, sillä astiat säilyy oikealla käsittelyllä käytössä vuosikymmeniä ja ne ovat ajattomia. Tästä syystä mullakin on monienmonien suomalaisten tapaan kaapit täynnä Arabiaa Ikean sijasta!

2 kommenttia:

 1. Kuulun jälkimmäiseen ryhmään myös :D Kotimainen design on kyllä yks asia mistä oon ylpee Suomessa! Esim tämä Kastehelmi-astiasto ei ikinä vanhene, vaikka ei ole todellakaan pelkistetyimmästä päästä.
  Näin opiskelijana ei hirveenä Arabiaa sun muuta ostella, joten Ikeakamaa kertyy. Tosin muutama ihana antiikkinen arabiakupponen on mummilta saatu :3
  Hyvän ja mielenkiintoisen oloinen blogi, jään seurailemaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jej niimpä :) onneks Arabiat on niin ajattomia, että niitä saa sitten myöhemminkin! Ja nuo antiikkijututhan on just ihanimpia c:

   Poista