-->

27.7.2015

Budapest


Oi Budapest, Budapest - ihana olit! Matkustettiin Unkariin heinäkuun puolivälissä viettämään pidennettyä viikonloppua ja kesän ainoaa kunnon kesälomareissua. Olin kuullut kaupungista paljon hyvää, joten päätöstä matkakohteesta ei tarvinnut kauaa miettiä kun Juho Budapestiä ehdotti. Ja kyllähän mäkin siitä tykkäsin.

Ensimmäisenä meitä oli vastassa wouou-efektin aiheuttanut lämpöaalto, haha. Joka päivä oli lämmintä yli 30 astetta, ja vaikka se suomikorvaan kovalta kuulostaakin, niin oikealla asenteella se oli oikeastaan ihan kelpo. Kyllähän tuollaiset hellelukemat saa olon aika nihkeäksi tekee ja nestehukka on jatkuvasti aika kova, mutta tuollaisesta harvinaisesta herkusta piti kyllä nauttia kun se oli mahdollista.

Budapestistä päällimmäisenä mieleen jäi lämmön lisäksi edullinen ruoka, keltaiset raitiovaunut, euron maksavat minijäätelöpallot superihanissa mauissa joka kadunkulmassa, kauniit sillat ja kovin neuvostoliittomaiset kujat. Ja Budan vuorelle kiivetessä löydety kissanpennut, oivoi, haha. Koko kaupunki eli yleensäkin letkeässä kesäfiiliksessä ja sykki yötä päivää. Budapestin yöelämäkin tosiaan on ilmeisesti menevää, mutta me tyydyttiin lähinnä pitkiin yöuniin ja päiväfiilistelyyn.

Palataan vielä Budapestiin toisenkin postauksen ajan, mutta antaa näiden kuvien piristää sadepäivä tältä erää. xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti