-->

5.8.2015

Turistit - Budapest II


Saavuttiin Budapestiin torstaina illalla ja meillä oli kolme kokonaista päivää aikaa siellä. Torstaina ehdittiin hotelliin kirjautumisen lisäksi vain käydä syömässä, mutta perjantaina lähdettiin sitten pitkien yöunien jälkeen ajoissa tutkimaan kaupunkia hirmuhelteeseen.

Perjantaina suunnattiin vanhan Budan puolelle. Kiivettiin korkealle vuorelle kalliin turistihissin sijasta ja löydettiin tuolta reitiltämme muun muassa paikallisia kissanpentuja, haha, olin ihan myyty ja kuvailin vaan niitä hetken. Pyörittiin aamupäivä Budan vanhassa kaupungissa, ja iltapäivän kuumuudessa päädyttiin katsastamaan kaupungin shoppailumahdollisuudet viileisiin vaateliikkeisiin. Erehdyin lounaaksi syömään tulisella salsalla maustetun burriton, oi sitä kuumuuden määrää, haha.

Lauantaina oltiin myös aikaisin liikkellä, ja tällä kertaa suunnattiin keskustan ulkopuolelle isoon puistoon ja päädyttiin eläintarhaan. Paikka oli ehkä noin korkeasaaren kokoinen ja alueeseen olisi kuulunut myös pieni huvipuisto. Me ihasteltiin eläimiä ehkä parin tunnin verran, mutta sen jälkeen nälkä alkoi olla jo niin kova, että jätettiin huvipuistojutut toisaalle ja lähdettiin etsimään ruokaa. Myöhemmin iltapäivällä kiivettiin paikallisen vapauden patsaan juureen korkealle vuorelle komean ukkosmyrskyn saattelemana.

Lauantai-illalla löydettiin keskustan laidalta aivan ihana unkarilainen ravintola, jonka ruoasta en ole vieläkään päässyt yli, haha, se oli ihanaa! Fiilisteltiin myös komeassa yövalaistuksessa kylpevää kaupunkia, ja tuota vikan kuvan siltaa katsoessa varmasti uskoo, että tunnelma oli upea. Sunnuntaina oltiin nähty tärkeimmät nähtävyydet, joten suunnattiin vähän matkaa keskustan ulkopuolelle keskellä Tonavaa olevaan ulkoilusaareen nauttimaan kesäpäivästä ja illalla lennettiinkin sitten jo takaisin Suomeen.

Takana on siis mahtava kaupunkilomareissu, ja nyt himoitsen jo päästä seuraavalle matkalle, haha. xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti