-->

18.11.2015

St.Petersburg


Terveisiä maatuskojen maasta! Tehtiin tosiaan muutama viikko sitten kaveriporukalla viikonloppureissu Venäjälle. Matkustettiin St.Peters-linen laivalla ja vietettiin yksi päivä Pietarissa. Olen jo tosi pitkään miettinyt, että olisi hauska lähteä käymään itänaapurissa, ja ihmettelen kyllä miksi saatiin tämä reissu aikaiseksi vasta nyt, matka kun kesti yhtä kauan kuin perus Tukholman risteily eikä maksanutkaan enempää.

Lähdettiin matkaan perjantai-iltana, ja laiva saapui Pietariin aikaisin lauantai-aamuna. Aikaa Pietarissa olemiseen jäi passintarkastusjonojen jälkeen noin kuusi tuntia, joka riitti ainakin meille viileänä syyspäivänä. Toki kaupungissa varmasti olisi riittänyt nähtävää ihan useammaksikin päiväksi, mutta tässä ajassa ehdittiin ihan kivasti kierrellä keskustaa ja käydä syömässä. Päällimmäisinä Pietarista mulle jäivät mieleen kauniit puistoalueet, keskustaa halkovat joet ja kaikkia odotuksia vastaan oikein ystävällinen palvelu ravintolassa, jossa syötiin lounasta. Pidin Pietarista kaupunkinakin paljon ja uskon, että se olisi kesällä vielä paljon upeampi.

Tykkään kaupunkilomilla kierrellä päämäärättömästi vähän syrjemmilläkin alueilla ja nähdä sellaista oikeaa elämää, mutta tällä risteilymatkalla tällaiseen ei kyllä ollut mahdollisuutta. Muuten suosittelen kyllä Pietarinristeilyä hyvänä vaihtoehtona Tukholmalle ja Tallinnalle. Laiva tosin oli, kaikkien ennakkohuhujen mukaisesti, aika retro. Ruoka oli suoraan sanottuna surkeaa (sekä gluteenittoman ruoan saaminen hyvin hankalaa) ja palvelua sai pääosin vain Venäjän kielellä, oikealla asenteella matkasta jäi kuitenkin mulle ainakin tosi hyvä fiilis. Tykkään matkustaa ja nähdä uusia paikkoja joten jos näin helpolla pääsee reissuun niin en näe syytä olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti