-->

29.1.2016

4 x Välineet flunssaa vastaan

Heisan ja ihanaa viikonloppua! Niinkun jo kerroin, niin onnistuin alkuviikosta tartuttamaan itseeni taas liikkeellä olevan flunssan. Tällä kertaa selvisin kuitenkin vain päivän kurkkukivulla ja parin päivän nuhalla, mutta nyt alkaa tuntumaan taas jo ihan normaalilta. Kun huomasin maanantaina, että mun kurkku on vähän karhean tuntuinen niin aloin heti hädissäni googlaamaan kaikkia mahdollisia flunssanehkäisy-/helpotusvinkkejä ja parhaani mukaan sitten myös toteuttamaan niitä. Niinkun sanoin, tää flunssa kesti vaan ihan pari päivää ja oli tosi lievä, joten joko nämä mun poppakonstit toimi oikeasti tai sitten olin vaan onnekas, haha.


♥ Kuuma juoma ei sinänsä varmasti ole kenellekään uusi juttu, vaan nimenomaan se mitä ensimmäisenä kokeillaan. Mä kumosin tosi monta kuppia teetä parin päivän aikana, mutta siinä vaiheessa kun kurkku tuntui kipeytyvän niin tein juoman kuumasta vedestä, sitruunaviipaleesta, ruokalusikallisesta hunajaa ja teelusikallisesta inkivääriä. Tuo juoma maistui vähän sellaiselta apteekista saatavalta juotavalta flunssalääkkeeltä, eli ei kauhean hyvältä, mutta se helpotti musta oloa ihan oikeasti!


 Jostakin mä googletteluissani luin, että kanakeitto sopii hyvin kurkkukipuiselle ruokaksi, ja koska multa sattui nuo ainekset löytymään kaapista niin tätäpä siis syötiin pari päivää. Keitto ruokana sopii siksi kyllä hyvin flunssaiselle, sillä lämmin tuntuu tietysti aina hyvältä ja keittoa on ehkä kivempi nieleskellä kurkku turvonneena. Suosittelen siis, haha!


♥ Tämä oli mulle ihan uusi tuttavuus, nimittäin vaahtokarkit! Luin, että jokin niiden perusainesosa olisi vanha flunssalääke ja tämän takia jossakin vinkattiin vaahtokarkit kurkkukipuun, ja koska pussi niitä osui kauppareissulla silmiin (ystävänpäiväteemahylly, haha) niin päätin testata ja kyllä, pakko myöntää, että kyllä näiden nieleskely vähän helpotti.

♥ Jätski on varmasti kuumien juomien ja kurkkupastillien lisäksi käytetyimpiä kurkkukivun lievittäjiä, mutta jos ei jätskiä tee mieli (niinkuin mulla ei) niin kannattaa kokeilla tällasta kotitekoista sorbettia. Muussasin tähän pakastimesta mansikoita ja mustikoita sauvasekottimella ja söin kiivien ja maitorahkan kanssa. Ihan superhelppo ja toimii varmastikin samalla tavalla kun jätski! Tässä tee-se-itse jätskissä on hyvänä puolena vielä se, ettei se itsessään sisällä yhtään maitoa, mitä taas normaalissa jäätelössä tietenkin on, ja mikä oikeasti kerää vähän limaa kurkkuun.

Nuo kuvassa näkyvät mansikanmakuiset kurkkupastillit on muuten tuplasti mieluisampaa syötävää kun jotkus perustylsät, joten jos jotenkin haluaa piristää flunssaoloa niin nämä ainakin on ihan hyvä vaihtoehto! Näiden ja muiden poppakonstien lisäksi tärkeintä on tietenkin lepo jos tuntuu yhtään kipeältä, sillä jälkitaudit tulee kyllä sitten paljon pahempana ja on ihan huomattavasti mieluisampaa lepäillä vähän kipeänä vähän aikaa kun paljon kipeänä paljon aikaa!

Yritetään kuitenkin nyt pysytellä terveinä! xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti