-->

7.3.2016

Karkin korvikkeet

Pääsiäisnamit on tulleet kauppoihin ja haha, pakko myöntää, että sorruin viime viikolla. Pari päivää ruokavalio siis sisälsi suklaata, mutta sillä tapaa ei voi kyllä jatkaa, joten listasin muutamia karkin korvikkeita ja halusin jakaa ne teidänkin kanssa. Ehkä sitten oikeasti pääsiäisenä voi taas suoda itselleen pari suklaamunaa, mutta siihen asti yritän kyllä pysyä nyt tiukkana ja herkutella vaikka näillä jutuilla!

Kaupoista löytyy suuri määrä erilaisia protskupatukoita monenlaisiin tarkoituksiin. Mun on pakko myöntää, että näitä tulee aika harvoin minään urheiluravinteena käytettyä, mutta helppona välipalana sekä heikkona hetkenä karkin korvikkeena näitä tulee jonkin verran kulutettua. Proteiinipatukatkaan ei kumminkaan mitään puhdasta ruokaa ole, vaan aika usein myös näissä on melko paljon sokeria. Sanoisin, että voittaa ravintoarvoiltaan kuitenkin perinteisen suklaan.Joskus ns. makeanhimo on ainakin mulla ihan pelkkää napostelun himoa, ja tällaisissa tapauksissa usein pilkon hedelmiä ja/tai vihanneksia lautaselle ja napsin niitä. En itse usko, että porkkanalla tai appelsiineilla saa mitään todellista sokerihimoa korvattua, mutta pienenä napostelueväänä nämä kyllä voittaa helposti.


Jos tuoreet hedelmät ei siitä makeanhimon tyydyttämiseen, niin mä ainakin usein napsin kuivattuja hedelmiä, mitä mulla on aina myslisekoituksia varten kaapissa. Kuivatut hedelmät on jo oikeasti tosi makeita ja musta ainakin superihania, mutta ne ei sisällä karkin tavoin mitään ylimääräisiä lisäaineita tai muuta huonoa, mitä yritän parhaani mukaan vältellä. Hedelmämikseissä on vieläpä oikeasti tosi suuri valikoima, joten omaan makuun löytyy varmasti sopiva.

Vielä vähän parempi versio kuivatuista hedelmistä on mun herkkupäivien superherkku, eli jugurttipäällystetyt tai maustetut pähkinät. Tuo kuvassa näkyvä pussi oli valkosuklaacashewta, jotka on kyllä myös hyviä. Haha, nappasin tuon pussin viikonloppuna enempää katselematta tarkoituksena saada niitä jugurttipäällysteisiä, mutta menihän nuokin. Suklaapäällysteiset pähkinät ei oikeastaan ole mitenkään terveellisempiä kun karkit, mutta näihin ei jää yhtään samalla tavalla koukkuun, ja makeanhimo täyttyy paljon pienemmästä määrästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti