-->

19.3.2016

Pääsiäisvalmisteluja

Pääsiäinen on musta heti joulun jälkeen ihanin vuoden juhlapyhistä, sillä se tarkoittaa mulle sitä, että on ihan oikeasti kevät. Ikuisena juhla-aikafanina oon tietenkin tehnyt pääsiäisvalmisteluja jo pari viikkoa, mutta vielä ehtii vaikka ei olisikaan ihan niin innoissaan puuhaillut. Ootteko te jo vaikkapa maalilleet pääsiäismunia? Tai onko teillä yleensä jotakin pääsiäisperinteitä? Mä muistan lapsuudesta kohokohtana sen, kun "pääsiäskukko" oli pääsiäispäivän aamuna muninut suklaamunia johonkin piilotettuun pipoon, haha!


Musta on ihanaa antaa läheisille ihmisille kortteja ja mulla on ollut aina tapana askarrella ne itse. Synttärikortteja, joulukortteja ja nyt pääsisäiskortteja on musta jotenkin rentouttavaa näperrellä ja musta myös itse tehdyissä korteissa on jotain erityistä, sillä niiden saaminenkin tuntuu kivalta! Tällä kertaa lähetettiin pääsisäisterveisiä korttien muodossa muun muassa kaikille isovanhemmille.

Mulle naurettiin kun sanoin, että haluan käydä keräämässä pajunoksia virpomisvitsoja varten ja vitsailtiin, että mihinkäs mä oon menossa virpomaan, haha. Musta pääsiäisoksat on vaan niin kivan näkösiä, että halusin askarrella niitä ihan kodin koristeeksi - keskustassa kun pikku virpojat ei valitettavasti oikein pääse rappukäytäviin.Kuinka moni on lapsena kylvänyt rairuohoa? Niin kauan kun muistan, ollaan aina kylvetty sitä pääsiäiseksi ja niimpä halusin tänäkin vuonna kokeilla. Kotona äidillä on aina ollut multaa jemmassa, mutta muistin kuulleeni jostakin, että esimerkiksi kostutetun talouspaperin päälle voi kylvää siemeniä. Ensin laitoin siemenet itämään kelmun alle ikkunalaudalle muutamaksi päiväksi ja kohta niitä pääsee jo leikkaamaan. Haha, musta on ihanaa fiilistellä tällasia lapsuuden hauskoja juttuja vielä vähän isompanakin.

♥ Mun diettiruokavalio saa kyllä pääsiäisen ajaksi jäädä, ja pakko myöntää, että sen jälkeen kun löysin tällaisia söpöjä suklaamunia kaupasta niin oon ehkä joutunut maistamaan näitä muutaman päivässä. Pääsiäiseksi aijon kyllä ostaa myös pari Mignon-munaa, jotka on ihan ehdottomia suklaamunalemppareita!

8 kommenttia:

 1. Aivan super ihana pääsiäispostaus! <3 NIiin täydellinen blogi ja sun tyyli ja kaikki, WAU <3 Ihanaa pääsiäistä ja kevään odotusta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kiitos! Et arvaakaan kuinka hyvälle tuulelle sun ihana kommentti sai heti aamusta !♡ Ihanaa pääsiäistä myös sulle :)

   Poista
 2. Ihanan oloinen blogi siulla! ♥ Itse en enää erikoisemmin vietä pääsiäistä, mutta silti huomaamatta tulee tehtyä niitä pieniä juttuja kuten rairuohon istuttamista sekä pajunoksien keräämistä maljakkoon saadakseen edes vähä sitä pääsiäisen tunnelmaa kotiin :) Haha, meillä oli pienenä myös tapana laittaa jokin saapas eteiseen odottamaan että "pääsiäispupu" käy tuomassa sinne suklaisia yllätyksiä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ♡ Tuollasista pienistä jutuista tulee sitä tunnelmaa kyllä :) Haha nää pääsiäispupujutut on niin parhaita muistoja, nykyään joutuu itse olemaan se pupu :D

   Poista
 3. Ihana postaus! Meillä ei ole koskaan pääsiäistä mitenkään kummemmin juhlittu ainakaan pariin vuoteen, muuten kuin syömällä muutama suklaamuna... :D Ehkä vielä innostun tekemään jotain pääsiäiskoristeluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suklaamunathan onneks on melkeen parasta pääsiäisessä :D

   Poista
 4. Voi miten ihana postaus ja ihania pääsiäisjuttuja ♥ Tosi kivanoloinen blogi sulla :)

  VastaaPoista