-->

24.3.2016

Säästövinkkejä kosmetiikkaan

Kosmetiikkaan saa helposti kulumaan isoja summia rahaa ja uudet tuotteet houkuttelee jatkuvasti testaamaan niin, että samankaltaisia tuotteita saattaa olla samanaikaisesti monta käytössä. Mulla ainakin käy helposti niin, että jotkin vanhat tuotteet jää puoliksi käyttämättä uusien tullessa tilalle ja näin kosmetiikan kanssa menee helposti paljon hukkaan. Kosmetiikka ei myöskään säily hyvänä loputtomasti, vaan avatut tuotteet kestää yleensä puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Oon nyt ehkä viimeisen parin vuoden aikana alkanut enemmän kiinnittää huomiota kosmetiikkaostoksiin, ja haluan nyt jakaa muutamia omia vinkkejäni teillekin. Toivottavasti näistä olisi jotakin hyötyä myös muille!

♥  Käytä tuotteita vain sopiva määrä
Monia kosmetiikkatuotteita tulee helposti käytettyä ihan päivittäin liian suuria määriä. Tällä tarkoitan esimerkiksi sitä, että shampoota kaataa pullosta ehkä oikeasti tarvittavaa määrää enemmän, hajuvettä tulee suihkuteltua pitkin päivää edellisenkin vielä tuoksuessa vahvasti ja puuteria sudittua naamaan vähän turhan usien. Miettimällä kosmetiikkatuotteiden kulutusta esimerkiksi tällaisissa tilanteissa, saattaa säästää paljonkin.

 Totuta itsesi tarvittavaan määrään tuotetta
Tällä kohdalla viittaan edelliseen, eli liikakäytön välttämiseen. Kuinka moni rasvaa käsiä pitkin päivää ja levittelee huulirasvaa ihan huomaamattaan? Ainakin yksi käsi nousi heti täällä, mutta myönnän, että paha tapahan se on. Hyviä esimerkkejä on myös esimerkiksi hiustenpesurytmi, sillä hiukset tottuu siihen ja likaantuu tottumuksen mukaisesti. Mä pesin ennen mun hiuksia päivittäin, mutta nykyään pääosin vain joka toinen, tai jopa joka kolmas päivä - kulutan siis shampoota puolet vähemmän kuin ennen!

 Etsi omat suosikit
Jos löytää jonkin itselle todella hyvin sopivan tuotteen, niin siitä kannattaa musta pitää kiinni. Mä itse testailin vuosia erilaisia meikkivoiteita, mutta mikään ei oikein tuntunut olevan sellainen täydellinen kunnes löysin nykyisen luottovoiteeni. Mulla on myös monia muita kosmetiikkatuotteita, joiden oon todennut sopivan itselleni ja näin tiedän niiden myös kuluvan käytössä ihan loppuun asti.

 Huomioi tarjoukset ja kampanjat
Tosi monet kosmetiikkatuotteet on sellaisia, että ne tietyin väliajoin on jossakin kampanjassa, ja usein vielä aika reiluin alennuksin. Usein on myös erilaisia "ota 3 maksa 2"-tyylisiä pakettitarjouksia, jotka on hyviä. Teen tosi usein niin, että ostan sellaisia tuotteita, joita tiedän käyttäväni, jo valmiiksi odottamaan edellisen loppumista. Tällä niksillä saa säästämisen lisäksi vältettyä jonkin tuotteen loppumisen kohdalla tulevat kriisit, haha.


♥ Lue tuotearvosteluita ja vertaile mielipiteitä
Tykkään lukea esimerkiksi lehdistä testituloksia ja vertailuja kosmetiikkatuotteista, mistä saa yleensä hyvän vaikutelman siitä, millainen esimerkiksi jokin uutuustuote on käytössä. Jos tuote tuntuisi testiryhmän mielipiteiden perusteella sellaiselta, ettei se sopisi omaan käyttöön niin turhaa siis tehdä tietoisia turhia ostoksia.

2 kommenttia:

 1. Ihastuin sun blogiin ihan täysin! Liityn ehdottomasti lukijaksi <3


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tämä piristi paljon! kiitos ♥

   Poista