-->

10.4.2016

Lasketteluviikko vuoristossa


Terveisiä Norjasta! Me kotiuduttiin viikon laskettelureissulta eilen aamulla ja pakko myöntää, että vaikka takana on ihan mahtava viikko, niin kyllä on ihana olla kotona, haha. Loman jälkeen fiilis on ihanan levännyt ja irtiotto arjesta tehnyt tehtävänsä. Lomaviikkon kelitkin sattui suurimmaksi osaksi juuri sellaiseksi kun tilattiin, nimittäin neljä viidestä laskupäivästä oli kirkkaita ja rinteet hyvässä kunnossa. Yhtenä päivänä laskettiin valitettavasti ihan täysin pilviverhon sisällä, eli näkyvyyttä oli ehkä kymmenen metriä. Näin jälkikäteen ajateltuna tuokin päivä oli kuitenkin ihan hauska kokemus, haha.

Hemsedal, jossa siis viikko vietettiin, sijaitsee eteläisessä Norjassa ja paikka oli musta ihan super. Laskettelukeskus rakentui kolmen vuorenhuipun päälle ja korkein kohta tuolla oli melkein puolentoista kilometrin korkeudessa. Vuoristomaisemat tuolta oli ihan uskomattomat ja ihailin niitä varmasti ihan viikon viimeiseen laskuun asti, haha! Hiihtokeskuksena tuo paikka oli musta myös tosi siisti ja hyvin hoidettu, minkä lisäksi palvelu oli musta todella hyvää ihan kaikkialla. En aikaisemmin oo ollut missään ulkomailla laskettelemassa, joten tämä matka tarkoitti mulle ihan uusia kokemuksia. 

Oltiin ennen reissua ajatellut, että Norja on tosi kallis maa. Kuitenkaan esimerkiksi tuolla rinneravintoloissa ei ollut juuri ollenkaan Suomen laskettelukeskuksia kalliimpaa, vaikka ruoat mun mielestä oli taas omalla kokemuksella Suomen keskivertoa parempia. Lisäksi mun on pakko antaa erityismaininta siitä, että jokaisessa rinneraflassa sai lähes kaikki ruoat tilattua gluteenittomana versiona (mikä esimerkiksi laivalla paluumatkalla osoittautui mahdottomaksi) ja sain syödä huoletta samoja hyviä safkoja kun kaverit, jes! Suurin osa ruoista tehtiin kyllä itse mökillä Suomesta mukana tuoduista kuivaruokatarvikkeista, koska ruokakaupassa korkea hintataso näkyi tosi selkeästi.

Ihana viikko siis takana ja huomenna odottaakin paluu kouluun viimeiseksi muutamaksi viikoksi. Tämän reissun avulla jaksaa nyt toivottavasti selvitellä vuoden viimeiset kouluhommat ja fiilistellä arkea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti