-->

19.4.2016

Urheilumotivaatio

Vielä vuosi sitten harrastin todella aktiivisesti liikuntaa ja pääosa treeneistä koostui juoksusta sekä kesäisin rullaluistelusta. Viime kesän alussa muutettiin Helsingin keskustaan, ja hetken jaksoin jatkaa aktiivista lenkkeilyäni kunnes innostus lopahti ihan täysin, sillä en vain viihdy keskusta-alueen ruuhkaisilla ulkoilureiteillä. Mun kunto onkin varnasti laskenut ihan älyttömästi viimeisen vuoden aikana ja fiilis ilman urheilua on koko ajan huono. Nyt kevään tullen oon kuitenkin tehnyt tähän asiaan muutoksen. Oon käynyt nyt melko usein lenkillä sekä muun muassa tehnyt lihaskuntotreeniä kotonaja fiilis on heti parempi. Miten mä sitten sain itseni liikkeelle?

Ensiksi lopetin tekosyiden keksimisen ihan täysin. Mun listalle on muun muassa mahtunut se, etten voinut pestä urheiluvaatteita kun meillä ei ollut pesukonetta, se että koulu ja työt pitivät niin kiireisinä, ettei ollut aikaa ja se, että on niin huono keli. Nyt meillä on pesukone, check. Jos urheilen esim joka toinen päivä tunnin, niin se vie viikosta noin neljä tuntia - viikon 168 tunnista riittää varmasti tuon verran aikaa.

Mulla on tapana merkitä ihan kaikki ylös kalenteriin, ja ennen suunnittelin ennalta myös suurimman osan treeneistä. Nyt oon ottanut saman käytännön takaisin, ja sopiviin kohtiin merkannut aikaa liikuntaan. Tämä motivoi mua ihan oikeasti, sillä ylöskirjatut asiat tulee paljon todennäköisemmin oikeasti tehtyä. Yksi hyvä vinkki on muuten suunnitella treenit aamuksi, ja jättää hiustenpesu illan sijasta aamuun (jos siis tapana on peseytyä illalla). Haha, mulla toimii ehkä parhaana motivaattorina nousta ajoissa lenkille kun tietää, ettei likaisilla hiuksilla halua päivää viettää, mutta pesu-fööni-rumbaa ei kuitenkaan ilman tehtyä treeniä jaksa.


Kun ne ensimmäiset treenit on aikatauluttanut kalenteriin ja suorittanut pois alta, niin siinä syttyy kyllä helposti taas palo liikuntaan, kun jää koukkuun sen vapauttamiin endorfiineihin. Motivaation syttyessä oon alkanut suunnitella reittejäkin tarkemmin niin, etten juoksisi aina samoissa paikoissa. Syksyllä tein myös joskus niin, että vanhemmilla vieraillessani oon samalla käynyt juoksemassa niissä tutuissa "maalaismaisemissa", joissa viihdyn parhaiten. Maisemanvaihdos boostaa mua ainakin tehokkaasti.

Minkälaisia vinkkejä teillä on treenimotivaation ylläpitämiseksi?4 kommenttia:

 1. Mulla on ihan sama juttu käynny ! Onneksi sain itseäni niskasta kiinni ja ihan huippua, että joku muukin on :)

  http://janitakristina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ihana kuulla, että säkin oot saanut urheilukipinän takasin!

   Poista
 2. Se on kyllä totta, että kun pääsee alkuun, niin siihen liikkumiseen ja sen jälkeiseen hyvään fiilikseen tulee sellainen palo, ettei sitten edes osaa olla lähtemättä liikkumaan :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin on! Haha varsinkin kun on hyvät kelit niin sitä vaan himoitsis lähteä ulos! :D

   Poista