-->

2.5.2016

Kikhernepihvit

Oon viime aikoina innostunut erilaisista kasviruoista yhä enemmän, ja kokeillut uusia huippuja reseptejä, joista esimerkkinä on mun vähän aikaa sitten tekemät parsakaalipyörykät. Oon kokkaillut kasvisruokia jo pitkään paljon, mutta käyttänyt pääraaka-aineena pääosin soijaa. Oon kuitenkin nyt halunnut monipuolistaa kasvisruokiakin, ja tämä kikhernepihvien ohje on yksi tämän hetken suosikeista.

Tätä ohjetta voi soveltaa monella tapaa, ja tässä versiossa käytetyn parsakaalin sijasta oon käyttänyt esimerkiksi paprikaa. Tällä kerralla käytin mun pihveihin noin 200 grammaa kikherneitä, sekä lisäksi puoli parsakaalia ja tuoretta chiliä. Maustoin pihvit noin ruokalusikallisella currytahnaa, sekä näiden lisäksi käytin pari kananmunaa ja maissilastuista tehtyä korppujauhoa tuomaan rakennetta. Tästä määrästä tuli kahdeksan isoa pihviä, eli noin neljä annosta.


Jos käyttää kuivattuja kikherneitä, niin ne täytyy muistaa laittaa esimerkiksi edellisenä iltana liottumaan veteen. Mä oon yleensä laittanut sellaisen määrän, että kulhossa olevat herneet peittyy reilusti vedellä, ja se on ollut aika hyvä sellainen määrä, minkä herneet sitten imee itseensä. Jos haluaa valmistaa näitä nopeammalla aikataululla, niin kaupoista saa myös valmiiksi liotettuja kikherneitä, joita voi yhtä hyvin käyttää.

Aloitin näiden pihvien tekemisen sekoittamalla sauvasekoittimella liotetuista kikherneistä, kananmunista ja maissilastuista tuollaisen tahnan. Tähän tahnaan sitten sekoitin pienen määrän vettä, hienoksi silputut parsakaalit ja chilit, sekä currytahnan. 

Paistoin pihvit pannulla oliiviöljyssä niin, että nostelin pannulle ruokalusikan avulla sopivan kokoisia nokareita seosta ja tasoittelin ne sitten siinä pannulla. Tällainen massa imee tuota öljyä aika paljon itseensä, joten lisäsin sitä vielä pihvit kääntäessäkin. 

Oi, niin helppo, edullinen ja herkullinen ruoka... Nämä maistuu hyvältä esimerkiksi salaatin kanssa, ja itse tein näille vielä jugurtista, valkosipulista ja yriteistä kastikkeen. Miltä kuulostaa? Luulen, että nämä saattaisi sopia hyvin myös vaikka ns. hampurilaissämpylöiksi leipien väliin keväiselle piknikille. Vappuna tuli testattua myös näitä pienenä yöpalana juhlaillan jälkeen, ja ketsupin kanssa maistui niin hyvältä, että voittaa hampurilaiset kyllä helposti, haha!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti