-->

15.6.2016

Vege thai-kaalilaatikko


Kuinka moni inhosi kaalilaatikkoa pienenä? Mä ainakin, ja mun vanhemmat oli ihan ihmeissään kun joskus kysyin kaalilaatikko-ohjetta, haha. Niin makumieltymykset vaan muuttuu, ja nykyään kaaliruoat on mun mielestä tosi hyviä. Vähän aikaa sitten Juho löysi jostakin netistä thai-sävytteisen kaalilaatikon ohjeen, ja lähdin innoissani testaamaan ohjetta. Ja, te, jotka tunnistitte itsenne äsken, jatkakaa lukemista, haha!

Tuohon kaalilaatikkoon tuli ihan normaalisti kaalia, porkkanaa, sipulia ja riisiä. Liha korvattiin tällä kertaa soijapaloilla, jotka maustoin inkiväärillä. Muina mausteina laatikossa käytiin suolaa, valkosipuliaa ja tuoreetta chiliä. Nesteenä käytin taas maidon sijasta kookosmaitoa, joka toi hennon kookosvivahteen ja ihanaa pehmeyttä makuun.


Aloitin laatikon kokoamisen suikaloimalla kasvikset - aasialaisessa ruoassa kasvikset on muuten usein tapana pieniä juurikin suikalemuotoon. Lisäksi keitin riisit ja kypsensin sekä mauistoin soijapalat. Valmiit ainekset sekoittelin keskenään ja lopuksi kaadoin kookosmaidon joukkoon. 

Uunissa tuo laatikko oli noin tunnin verran, jotta se sai rauhassa hautua ja levittää ihanaa itämaista tuoksua kotiin. Ja maku - hmm...tätä on pakko tehdä uudestaan! Kaikki tämän laatikon kasvikset on vielä kesän satokausituotteita, joten kyseessä on vieläpä edullinen ruoka jonka raaka-aineita saa läheltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti