-->

17.7.2016

Pihlajasaari


Eilen lähdettiin viettämään aurinkoista kesäiltapäivää Helsingin edustalla sijaitsevaan Pihlajasaareen. Bongattiin paikka alunperin itseasiassa Tallinnan laivasta, ja koska paikka laivan kannelta näytti idylliseltä niin päätettiin jokin kerta kesällä tehdä retki sinne. Pihlajasaari siis sijaitsee ihan Jätkäsaaren niemen kärjen takana ja matka Ruoholahdesta pienellä laivalla kesti vain noin 15 minuuttia.

Pihlajasaaren mantereen puoleinen ranta on täynnä hiekkarantaa, joita kalliot rajaavat pieniksi toisistaan erillisiksi uimarannoiksi. Musta tämä oli kiva, sillä pienillä rantapätkillä säilyy paremmin rauhallisuus eikä täyteen ahdetun uimarannan fiilistä synny niin helposti - täydellinen vaihtoehto siis jos esimerkiksi Hietaniemi tuntuu liian suurelta. Uimarantoja koristi myös nuo söpöt värikkäät kopit, joita ilmeisesti pystyy vuokraamaan itselleen koko kesän ajaksi. Saarta pääsi kiertämään ympäri pieniä polkuja pitkin, ja ympäri saarta pystyi ihastelemaan muun muassa vanhoja pitsihuviloita ja kauniita merimaisemia. Me mentiin tuonne grillailemaan lounasta, ja grillikatoksiakin oli pienellä saarella kolme.

Tällaiset pienet retket on musta tosi piristäviä, ja tykkään muutenkin kovasti tutkia uusia paikkoja. Suosittelen kyllä Pihlajasaarta jos kaipaa retkeen meren läheisyyttä ja rauhallista ympäristöä. Ihanaa kun meillä on näin kauniita paikkoja aivan keskustan tuntumassa!

2 kommenttia:

  1. Todella upea ja kauniin kesäinen tuo 4. kuva tässä postauksessa! :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista