-->

15.8.2016

DC-fix pöytä


Mua on jo pitkään kiehtonut ajatus tämän siustuskontaktimuovin eli DC-fixin kokeilusta siustuksessa. Kyseessä on siis tosiaan kontaktimuovin lailla toimiva materiaali, jota voi liimata oikeastaan minkä vain esineen pintaan, ja jonka irroittaminen pitäisi tarvittaessa käydä myös melko kivuttomasti. Helppoa, halpaa - pakko olla hyvä juttu, haha. Meillä on muutamia pintoja tai kalusteita kotona, joihin en oo ollut ihan täysin tyytyväinen, mutta en oo kuitenkaan lähtenyt niitä vaihtamaan uusiin. Kerran sitten sain Vilmalta tältä yli jääneen rullan valkoista, puukuvioista DC-fixiä ja vähän aikaa mallailtua kokeilin sitä meidän työpöytään.

Tuo Ikeasta muuton yhteydessä hankittu hätävararatkaisupöytä on jäänyt melko pienelle käytölle, sillä lasinen pöytälevy ei tietenkään ole omiaan tietokonetta, tarkemmin sanottuna hiirtä, käytettäessä. En ole myöskään ollut lasin hieman vihertävään mattaiseen sävyyn kovinkaan tyytyväinen, joten tällä päällystämisellä ratkaisin nuo molemmat epäkohdat. Nyt meillä on sitten valkoisen puun värinen työpöytä jonka pinnalla myös hiiri liukuu nätisti ja tunnistaa liikkeet.

Itse päällystämishomma oli ihan äärimmäisen helppo: puhdistin pinnan ja aloin rullaamaan muovia irti taustapaperista viivottimen avulla. Tuo tuntui käytännössä aivan samalta kuin vanha kunnon koulukirjojen päällystäminen, mutta oli kuitenkin huomattavasti helpompaa. Mulla kyllä jäi pintaan muutama ilmakupla, mutta niitä tuskin katsoessa huomaa. Tiivistettynä oon siis todella innoissani tästä ja jos vähänkään kaipaa johonkin pintaan vaihtelua niin suosittelen kyllä testaamaan tätä! Haha, aloin itseasiassa heti miettimään vähän isompaakin projektia, mutta katsotaan uskallanko...

2 kommenttia: