-->

19.8.2016

KesäkurpitsalasagneKesäkurpitsa on tämän hetken satokausikasvis ja meillä on ruoanlaitossa se kyllä tullut hyvin esiinkin. Satokausituotteita kannattaa hyödyntää, sillä ne ovat edullisia ja satokaudellaan parhaimman makuisia ja vitamiinipitoisimpia. Ollaan kokkailtu joka viikko jotakin kesäkurpitsasta, joka kuuluu yhtenä mun suosikkikasviksiin. Tyypillinen kesäkurpitsaruoka on meillä esimerkiksi täytetyt, uunissa paistetut kurpitsapuolikkaat, jotka voi täyttää millä vain (viimeksi esimerkiksi riisillä, paprikalla ja kidneypavuilla). Tällä viikolla kokkailin mummon kasvimaan kesäkurpitsoista kesäkurpitsalasgnea, joka on hyvä vaihtoehto esimerkiksi viljatuotteita välttävälle, mutta lasagnesta pitävälle herkuttelijalle, haha.


Mun lasageen käytin yhden kokonaisen kesäkurpitsan, noin 400 grammaa jauhelihaa, puolikkaan paprikan, tölkillisen yrttistä tomaattimurskaa, mausteita ja juustoa. En valmistanut tähän lasagneen erikseen juustokastiketta, sillä kesäkurpitsa on itsessään jo niin mehukas, ettei se tarvitse mielestäni enää lisäkastiketta. Lihakastikkeen valmistin jauhelihasta, tomaattimurskasta ja pieniksi pilkotusta paprikasta - superhelppoa siis.

Leikkasin kesäkurpitsan pituussuunnassa kapeiksi suikaleiksi ja asettelein ne vuokaan kahteen kerrokseen. Kaadoin jauhelihakastiketta sekä kurpitsakerrosten väliin, että päälle, ja päällimmäiseksi ripottelin juustoraastetta.

Paistoin lasagnea puolen tunnin ajan noin 200 asteessa. Kypsymisaika tässä on lyhyempi kuin oikean lasagnen kanssa, sillä kesäkurpitsa pehmenee melko nopeasti. Uunista ottaessa vuoka oli täynnä kesäkurpitsasta vuotanutta nestettä, jonka kaadoin pois jotta ruoka ei olisi liian "vetistä". Maku muistutti tässä kyllä hieman ihan oikeaa lasagnea, ja oli joka tapauksessa herkullinen.


4 kommenttia:

 1. Oi nams miten hyvälle näyttää! Tää menee kyllä testiin :)

  VastaaPoista
 2. Mun on niin pitkään pitäny kokeilla tätä, mut en oo saanu aikaseks :D Kiitos kun muistutit tästä reseptistä, niin ehkä viikonloppuna taiteilen tän kans! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla kyllä! Tykkään tästä tosi paljon ja tää on just perinteistä lasagnea "raikkaampi" versio :)

   Poista