-->

21.8.2016

Takaisin kouluun: Uuden fuksin ohjelista

Kesä alkaa olemaan siinä vaiheessa, että kouluunpaluu on ajankohtaista viimeistään nyt. Monella on varmasti myös jännittävät ajat edessä uuden opiskelupaikan myötä, ja itsekin olin tässä tilanteessa vuosi sitten kun olin aloittamassa konetekniikan opintojani. Sain opiskelupaikan juuri tuolta alalta aivan yllättäin, enkä ennen kouluna alkua miettinyt juurikaan tulevia juttuja. Koulun alkaessa moni asia tuntui kuitenkin uudelta, tuntemattomalta ja vähän pelottavalta; en tuntenut koulua, en ihmisiä, en toimintatapoja - mitään. 

Meidän uusien opiskelijoiden tukena oli omat tutorit, jotka varmasti kuuluvat jokaiseen kouluun ja tänä vuonna mä olen itse tutorina uusille opiskelijoille. Vitsit oon muuten innoissani tästä koulun alusta näin tutorina, haha! Halusin koota syksyn uusille fukseille pienen selviytymispaketin rohkaisuksi ja toivottavasti avuksi joten there we go.
1. Kysy apua aina kun jokin uusi asia askarruttaa. Tutorit, henkilökunta tai opiskelukaverit auttavat varmasti mielellään ja varmasti monet miettivät täysin samoja asioita alussa. Mun omalla kohdalla monet perusjutut käytiin ensimmäisten orientaatiopäivien aikana nopeasti läpi ja valtavasta informaatiomäärästä johtuen olin aluksi aivan hukassa. Tutoreiden avulla ja rauhallisella perehtymisellä pääsi kuitenkin nopeasti tarvittavista asioista selville.

2. Tutustu uusiin opiskelukavereihin heti. Voitte jakaa mahdolliset ongelmanne ja auttaa toisianne ratkaisemaan niitä. Porukassa on myös mukavampi liikkua. Meidän tutorit vei mun ryhmän heti ensimmäisenä päivänä puistoon hengailemaan ja oon siitä lähtien ollut juurikin monien näiden ihmisten kanssa läheisimmissä väleissä ja toteuttanut muun muassa monia projekteja pitkin vuotta.

3. Ole avoin uusien mahdollisuuksien kanssa. Uusi ympäristö tuo mukanaan valtavan määrän uusia mahdollisuuksia; korkeakouluista löytyy vaikka mitä yhdistyksiä, kerhoja ja tapahtumia joista voi löytää itselleen mahtavia sivutoimia koulun ohelle. Mun asenne kaikkea uutta kohtaan on aina ollut, että "sano kaikelle kyllä", ja haha, uskokaa pois niin olen löytänyt itseni milloin koulun formulapoikien tiimihaastattelusta ja milloin promoamasta opiskelijaristeilyä. Enkä ole koskaan kyllä joutunut katumaan!

4. Hanki opiskelijakortti ja tutustu lukuisiin opiskelija-alennuksiin ja etuihin. Mä tilasin oman korttini tutorien suosituksesta heti ensimmäisenä päivänä ja sen kautta oon törmännyt todella hyviin diileihin. Opiskelijakorttia tarvitaan myös muun muassa opiskelijaravintoloissa ruokaillessa, joten se on hyvä olla olemassa.

5. Osallistu tapahtumiin. Monilla ihan ensimmäisiä tapahtumia on esimerkiksi fuksiaiset, mutta erilaisia häppeninkejä ja kemuja löytyy kyllä joka lähtöön ja niihin kannattaa osallistua! Opiskelijaelämän alku saattaa äkkiseltään tulla aika rankkana koettelemuksena, mutta itse osallistuin moniin tapahtumiin ilman alkoholiakin, ihan hauskanpidon ja kavereiden kanssa hengailun vuoksi. Noista tapahtumista saa varmasti mahtavia muistoja koko loppuelämäksi ja myöhemmin harmittaa jos ne jäävät väliin.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Onnea kaikille opintojen aloitukseen/jatkoon! ^^ ♡

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ei vitsit kuin hauska yhteensattuma! Luin tän postauksen ja kun huomasin et opiskelet konetekniikkaa niin tajusin että ootte mun poikaystävän Henrin kanssa samassa ryhmässä :D Oon nähny sun kuvan tyyliin vaan jostain yhdestä ryhmäkuvasta mut nyt osasinkin yhdistää ja tajusin tän :D haha vähänkö jännä!! Mut tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eikä miten hauska sattuma Milla! :D Siellähän me tosiaan ollaan, vitsit maailma on kyllä pieni! ;)

   Poista