-->

20.10.2016

Selvitään kaamoksesta: 5 x syö !

Söin viime viikolla yhtenä päivänä lounaaksi puolikkaan suklaalevyn ja tajusin, että se on tämä pimeä aika vuodesta taas. Päivän lyhentyessä huomaan itsessäni vuodesta toiseen samoja merkkejä; väsyttää enemmän, motivaatio treenaamiseen laskee, tekee mieli syödä epäterveellisesti, saa vähemmän aikaiseksi... Tänä vuonna oon kuitenkin nyt lujasti päättänyt, että kaamoksen ja mun välisessä taistelussa mä voitan, haha, ja tämän takia ajattelinkin laittaa käyntiin postaussarjan aiheena syksystä selviytyminen. Ekaan osaan kokosin viisi ruokaa, joiden pitäisi edistää terveyttä ja jaksamista.

MUSTAHERUKKA
Kaikki tietää C-vitamiinin tärkeyden ja sen kuinka sitä muun muassa appelsiineja syömällä saa. Kotimainen ja vielä appelsiiniakin vitamiinipitoisempi vaihtoehto on kuitenkin mustaherukka, jota mä ainakin nautin usein mehun muodossa. Jos mehun tekee itse syksyllä kotimaisista marjoista niin siitä saa vielä varmasti säilöntäaineetonta, sokeritonta ja freshiä. Mustaherukka sisältää tumman suklaan tavoin sydän- ja verisuonitauteja ehkäiseviä flavonoideja sekä hellii lisäksi silmiä ja aivoja.

AVOKADO
Avokadot on melkeimpä mun lempparihedelmiä, sillä ne on niin monipuolisia, ihania ja vielä ihan super terveellisiä! Avokadot sisältää paljon elintärkeitä hyviä rasvoja, jotka lisäksi ravitsee muun muassa hiuksia, ihoa ja kynsiä sekä kaliumia joka madaltaa verenpainetta. Mä syön avokadoja useimmiten ihan sellaisenaan, salaatissa tai leivänpäällä, mutta se sopii hyvin esimerkiksi smoothieen. Nyt sattuu vielä olemaan avokadojen sesonkiaika ja ne on ihan erityisen hyviä!

TUMMA SUKLAA
Kuinka moni rakastaa suklaata ja varsinkin tosiaan nyt kaamosajan lähestyessä alkaa himoita sitä entistä enemmän? Tykkään suklaasta oikeastaan missä muodossa tahansa, mutta kovin terveellistä se ei usein nautittuna ole, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Tumma suklaa, eli suklaa jossa on yli 40% kaakaota, nimittäin on todellinen terveysherkku. Mä käytän yleensä ihan tosi tummaa suklaata, missä on jopa yli 80% kaakaota. Kaakao sisältää paljon flavonoideja, jotka estävät haitallisten rasvojen hapettumista elimistössä sekä siitä johtuen ehkäisevät esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteja sekä alentaa kolesterolia. Vaikka olenkin nuori ja monet kansantaudit ei vielä hirvittävästi itseä kosketa, niin musta on silti tärkeää ajatella terveyttä jo nuorena. 

SITRUUNA
Mulla on nykyään aina jääkaapissa sitruunaa, sillä sitä voi hyödyntää todella monipuolisesti esimerkiksi ruoanlaitossa sekä myös flunssa- ja kurkkukipulääkkeenä syysflunssassa. Yleisimmin käytän sitruunaa veteen sekoitettuna, jolloin se tuo kivaa raikkautta juomaan sekä toimii samalla luonnon omana ihmelääkkeenä! Sitruunavesi puhdistaa elimistöä ja tasapainottaa aineenvaihduntaa, sitruuna myös puhdistaa maksaa sekä kaunistaa C-vitamiinin ansiosta ihoa.

PINAATTI
Sekoitan pinaattia osaksi salaattipohjaa, sillä se tuo kivaa vaihtelua ja lisäksi on (sekin) superterveellistä. Pinaatti muun muassa auttaa lihaksia toimimaan tehokkaammin sekä edesauttaa näkökyvyn hyvänä pysymistä. Pinaatin sisältämät vitamiinit (runsas K-vitamiinipitoisuus) ja mineraalit myös vaikuttavat ihoon helpottaen esimerkiksi kuivaa tai kutiavaa ihoa. Todellinen supervihannes siis kyseessä!

4 kommenttia:

 1. Fiilaan niin monia näistä! Rakastan täyttää esimerkiksi pitaleipiä kanan seuraksi pinaatilla ja avokadolla. Meillä on myös jääkaapissa aina sitruunavettä :)

  http://newdaysaara.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avokado ja pinaatti on kyllä mustakin hyvä yhdistelmä, mä oon joskus yhdistänyt ne esimerkiksi salaattiin halloumijuuston kanssa ja se toimi superhyvin!

   Poista
 2. Mahtavat vinkit! :) Pinaatti ja avokado on omaa herkkua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on munkin! Hyviä yhdessä ja erikseen :)

   Poista