-->

26.11.2016

Joulu, joulu on meillä kohta


Oon jo useamman hetken sivunnut jouluaihetta täällä ja haha, pakko se on nyt todeta, että joulu on täällä. Oon askarrellut joulukortteja, kasannut mun joulukuuset, leiponut ekan pellillisen pipareita, kuunnellut ja naapureiden iloksi myös laulanut joululauluja ja juonut glögiä jo monen monta litraa. Niin, ja huomenna on ensimmäinen adventti, josta joulun odotus ihan oikeasti alkaa.

Mulla on joulukuuksi muutamia juttuja, jotka täytyy ehdottomasti toteuttaa ja niistä esimerkkeinä ovat ainakin jonkin joululeffan katsominen, kaveriporukalla vietetyt pikkujoulut, joulumarkkinoilla käyminen ja riisipuuron syöminen. Tietysti mun täytyy taas perinteisesti leipoa monia juttuja kuten joulutorttuja (itse tehtyyn rukiiseen taikinaan ehdottomasti, ihan parasta), jokin joulukakku, ehkä karjalanpiirakoita ja tietysti lisää pipareita! Haluaisin taas tehdä myös piparitalon, mutta se on joka vuosi sellainen ihanan kamala operaatio, joka menee jollakin tavalla pieleen joten voi olla, että se nyt jää, haha.

Onnistuin muuten vihdoin hankkimaan myös partiolaisten joulukalenterin! Vaikka oon jo yli 20 niin silti tuo on ihan ehdoton, ihana perinne lapsuudesta saakka. Millaisia joulunodotukseen liittyviä perinteitä teillä on? 

2 kommenttia: