-->

23.11.2016

KiitospäiväHuomenna jenkeissä vietetään kansallista kiitospäivää ja mua harmittaa, ettei tuo pyhä ole  vielä rantautunut Suomeen. Kiitospäivä - aika jolloin kiitetään asioista joista ei ole muistettu sitä tehdä ja ollaan kiitollisia, ihan parasta! Oon monta kertaa täälläkin korostanut kiitollisuuden merkitystä ja mun ystävät on varmaan kaikki joutunut mun kiitollisuusharjoitusten kohteiksi, haha. Meillä kaikilla on ihan varmasti elämässä lukematon määrä asioita, joista olla kiitollinen, mutta silti harmittavan usein arjessa takerrutaan vaan epäkohtiin ja negatiivisiin asioihin. Näin ne positiiviset asiat jäävät jotenkin helposti syrjään ja elämä saattaa tuntua tylsältä.

Mä oon itse todella positiivinen tyyppi, mutta samanaikaisesti kyllä myös ihan super temperamenttinen. Haha, näimpä jos jokin asia musta ei mene niinkun pitäisi niin kaikki saattaa tuntua tyhmältä ja kerronkin sen aina ääneen. Kuitenkin oikeasti mietin päivittäin asioita, joista oon kiitollinen ja jotka oikeasti ovat todella hyvin.

Valitan siitä kun sataa, mutta mulla on lämpimiä vaatteita ja katto pääni päällä jotta voin vain kuunnella kuivana sitä sateen ropinaa. Tuntuu vaikealta herätä aamulla kouluun ja vielä viikonloppuna töihin mutta mulla on opiskelupaikka josta tykkään ihan tosissani ja ihan huippu duuni siihen päälle; nämäkin on asioita jotka ei ole  tosiaan itsestäänselvyyksiä. Oon aikojen saatossa onneksi onnistunut muokkaamaan ajatusmaailmaani niin, että pyrin asiasta kuin asiasta löytämään ne positiiviset puolet - ja uskokaa pois, lähes poikkeuksetta jokaisella on sellainen!


Katsoin viime viikonloppuna leffan Yes-man, jossa perus negatiivinen mies muuttaa elämänsä asennetta ja alkaa vastata jokaiseen kysymykseen kyllä. Aluksi tapahtuu asioita jotka saavat tämän epäilemään onko hommassa mitään järkeä mutta huonoista asioista seuraakin lopulta aina jotain hyvää. Aihe ei sinänsä liity kiitollisuuteen, mutta uskon, että juuri tuollaisella positiivisella asenteella on kyllä paljon merkitystä sille, mitä itselle tapahtuu. Niin, ja se, että muistaa tosiaan olla kiitollinen asioista joista on syytä olla, nostattaa sitä positiivisuutta. Kyllä, uskon karmaan.


Mä  olen tänään kiitollinen ainakin siitä, että pystyn liikkumaan omilla jaloillani ja saan sen takia treenata eli pääsin esimerkiksi eilen juoksemaan ihan superhyvän lenkin josta tuli ensin pahan olon kautta tosi hyvä olo. Oon kiitollinen siitä, että mulla on kaunis koti jota ihailen jatkuvasti vaikka oon asunut täällä puolitoista vuotta, haha, ja jossa viihtyn tosi hyvin. Ja oon kiitollinen siitä, että mulla on monta ihanaa ystävää kenelle voin tänäänkin laittaa viestiä ja kertoa, että on ihan parasta, että he ovat olemassa!

Haastan teidätkin nyt miettimään ainakin kolme asiaa, mistä olette kiitollisia ja kannustan miettimään näitä juttuja useamminkin! Hyvää kiitospäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti