-->

5.1.2017

Mun periaatteet klassiseen vaatekaappiin

Ootteko käyneet jo alennusmyynneissä? Tai aijotteko edes mennä? Mä kävin pyörähtämässä parissa liikkeessä ihan pikaisesti viime viikolla, mutta en tällä kertaa ostanut mitään. Oon jo pitkään yrittänyt rakentaa klassista vaatekaappia, ja tällä hetkellä on muun vaatteisiin melko tyytyväinen eikä mulla siksi ole juurikaan halua shoppailla lisää. Ajattelin tässä alennusmyyntien aikaan jakaa mun periaatteet, joita pyrin aina uusia vaatteita ostaessa noudattamaan. Vinkkaan samalla mun kaksi ehdotonta suosikkiliikettä näin alennusmyyntejä ajatellen!

Kuvat: Benetton. Tällä merkillä on todella laadukkaita ja pelkistettyjä vaatteita, joita on helppo yhdistellä. Alennusmyynneistä olen tehnyt täältä monia löytöjä, kun normaalisti vähän arvokkaampia vaatteita saa hyvään hintaan!

1. Vaatteiden istuvuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä huonosti istuvaa vaatetta ei tule sen epämukavuuden vuoksi ehkä ollenkaan käytettyä ja eikä se edes näytä hyvältä. Oon itse syyllistynyt usein ostamaan esimerkiksi kauluspaitoja, jotka ei tissien kohdalta mene kunnolla kiinni - tosi kivan näköinen? Myös muodottomat neuleet tai halvat farkut menevät tähän kategoriaan. Kannattaa mielummin panostaa hieman enemmän ja jaksaa sovitella vaatteita, jotta saa käyttöönsä sitten vaatteen, jota yleensä haluaa käyttää!

2. Ostan usein ainoastaan yksivärisiä vaatteita, sillä niitä pystyy yhdistelemään helpommin ja niihin voi sitten "sitä jotakin" luoda helposti erilaisilla asusteilla kuten huiveilla ja kaulakoruilla. Erilaiset kuviot ja printit näyttävät kyllä hyvältä, mutta eivät välttämättä kuitenkaan ole niin ajattomia, joten itse en niitä suosi.

3. Jos löytää hyvin istuvan ja kauniin näköisen vaatteen, sitä tietysti haluaisi sen myös kestävän. Kiinnittämällä huomiota vaatteen materiaaliin saa helposti lisää käyttöikää vaatteille. Paremmat materiaalit maksavat usein enemmän, mutta itse pyrin ainakin lähtökohtaisesti välttämään kaikkia tricot-materiaaleja ja helposti nukkaantuvaa villa- tai college-materiaalia. Tuollaisia ovat suurin osa edullisten ketjuliikkeiden vaatteista, mutta sieltä löytyy myös parempia vaihtoehtoja.

Kuvat: Mango. Ihanan klassisia vaatteita mun mielestä hyvällä laadulla ja modernilla kosketuksella. Mango on ehkäpä suosikkivaatekauppani kaikista.

2 kommenttia:

 1. Hei tää oli tosi kiva postaus! :) liityin muutenkin lukijaksi sun blogiin, tykästyin ihan ulkoasuun ja selailin sun postauksia. :)

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ja kiva kuulla, että tykkäsit hei :)

   Poista