-->

27.1.2017

Pidetään huolta kengistä


Kumpa olisi talvi täällä etelässäkin, mutta ei...on ikävä kurakeli kuukaudesta toiseen ja ainakin mulla on tämän saman kyseisen ajan jatkuva kenkäongelma. Välillä musta tuntuu, että ainoa vallitsevaan keliin soveltuva kenkävalinta olisi kumpparit, mutta raskaissa kumppareissa kulkeminen useamman kuukauden - noup, se ei kuulosta nyt ihan mun jutulta. Sopivia kenkiä ei siis aina oikeasti ole olemassa, mutta kenkien oikeanlaisella huoltamisella ne saa kuitenkin onneksi pysymään talven turmelettomina ainakin hieman paremmin.

Ihan ensimmäinen juttu, minkä oon tehnyt mun kaikille kengille niitä kumppareita lukuunottamatta, on suojasuihkeella käsittely. Suihkuttelen sitä tietenkin aina uusiin kenkiin, mutta myös vanhoihin kenkiin parin kuukauden välein, jotta suojaava kerros pysyy. Oon itse ostanut tuollaisen sekä oikealle-, teko-, että mokkanahkalle sopivan suihkeen ihan kenkäkaupasta muutamalla eurolla. Mua ainakin harmittaa, jos kivojen kenkien pinta alkaa menemään pilalle esimerkiksi sellaisten valkoisten viivojen takia, ja tämä suihke on helppo ja edullinen tapa suojella niitä!

Erityisesti mustien nahkakenkien pinta näyttää tähän aikaan vuodesta lähes jokaisen käytön jälkeen melko kurasta kirjavalta. Jos kurat jättää tuohon pintaan, se tietysti myös vähitellen kuluttaa sitä joten pyrin aina jokaisen käytön jälkeen puhdistamaan kenkiä, vaikka siinä kova työ onkin. Annan kuraroiskeiden aina ensin kuivaa, ja harjaan ne sitten pois. Käytän tällaisten nahkakenkien puhdustuksessa tuollaista kenkäsientä, joka on tosi helppo apuväline kiiltävän ja siistin pinnan aikaansaamiseksi. Tuokin on kenkäkaupasta muutamalla eurolla, ja suosittelen sitä kyllä!
1 kommentti:

  1. Tää oli tosi hyödyllinen ja mahti postaus! :) Täytyy hankkia itsellekkin kunnon puhdistusaineet kenkiä varten<3

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista