-->

16.1.2017

Treenimotivaatiota talveen


Yksi mun uudenvuodenlupauksistahan oli treenata kovaa koko vuoden, enkä onnistumistani sinänsä kyseenalaistakaan kun oon vuoden pahimman ajan eli karmean marras- joulukuun (haha) jo selättänyt. Ajattelin kuitenkin, että mun treenimotivinkeistä voisi olla hyöytä, sille viime talvenahan olin lähes treenaamatta monta kuukautta hukatun motivaation vuoksi eikä se ollut kivaa ollenkaan.

Aikatauluta valoisaan aikaan. Jos viikossa on yhtään vapaapäiviä, kevyempiä koulupäiviä tai koloja päivisin niin lenkit kannattaa ehdottomasti ajoittaa sinne päivänvaloon. Mä ainakin saan paljon lisäboostia valosta. Onneksi päivät onkin pitenemään päin jatkuvasti!

Kirjoita treenit ylös kalenteriin. Tämä toimii ainakin mulla ja kaikkeen tekemiseen - kirjoitan nimittäin lähes kaikki hommat ylös kalenteriin ja teen ne tunnollisemmin kun ne siellä lukevat. Kun on aikatauluttanut sen lenkin valmiiksi niin siihen tavallaan myös valmistautuu ja jos sen skippaisi, niin ainakin mun omatunto kolkuttelisi kahta kauheammin, haha.

Tämä on mun forever favourite: jos suunnittelen tekeväni aamutreenin, jätän hiukset pesemättä illalla! Kun tietää, että hiustenpesun joutuu joka tapauksessa tekemään aamulla niin sen nopean 20-30 minuutin aamulenkin juoksee vähän niinkuin samalla vaivalla siihen alkuun. Oon tehnyt tätä vuosia ja se vaan toimii mentaalisena boostina.

Palkitse itsesi. Treeni vie hämmentävän vähän aikaa vuorokaudesta joten aika ei ole ongelma ja vaihtoehtoisen ajan käyttää herkästi vaikka Netflixin tuijotteluun. Mä saatan tehdä niin, että lupaan itselleni, että jos treenaan vaikka 45 minuuttia niin saan sitten käyttää saman verran aikaa siihen sarjojen katseluun ja siirtää esseen kirjoittamisen vaikkapa seuraavalle päivälle. (Ei koulukiireissä ehkä se paras mutta normaalissa arjessa toimii.)

Sopivilla treenivaatteilla on myös iso merkitys varsinkin näissä talviolosuhteissa. Paksulla takilla on ikävää juosta, joten hyvän talvijuoksutakin löytäminen on ainakin avainasemassa. Myös talvikäyttöön suosittelen eri kenkiä kuin kesällä. Kylmällä kelillä toppahousujen sijasta puen juoksutrikoiden päälle tuulihousut, sillä trikoot ihoa vasten tuntuvat paremmalta ja tuulihousut suojaavat sitten viimalta.

2 kommenttia:

  1. Ihana motivaatiopostaus! Itellä on lähinnä just talvisin ja koulukiireiden keskellä treeni se, joka jää ekana veks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Juu niinhän se helposti on ja mullakin joskus on vaan pakotettava ittensä ylös, mutta siitä tulee sitten superhyvä fiilis!

      Poista