-->

8.3.2017

Kansainvälinen naistenpäiväTänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää, mutta en mielelläni toivota hyvää sellaista. Sen sijaan toivon, että kohta tällaiselle päivälle ei olisi tarvetta. Olisiko tasa-arvo tämän 2017-luvun juttu?
Tasa-arvo on itselleni henkilökohtaisesti hyvin tärkeä asia, jonka puolesta haluan omalla panoksellani taistella. Olen itse saanut onnekseni huomata, että pelkäsin turhaan muun muassa omaa menestymistäni valitsemallani miesvaltaisella alalla kun sitä opiskelemaan lähdin, vaikka lähtökohtaisestihan tällaisia pelkoja ei alkuunkaan saisi olla. Olen valitettavasti kohdannut työelämässä aikaisemmissa tehtävissäni myös epätasa-arvoa, ja kokenut, miltä se tuntuu. Sukupuolirasistinen ja epäreilu kohtelu lamaannuttaa ja vie ilon elämän muiltakin osa-alueilta. Oma kokemukseni oli kuitenkin vain yhdestä työpaikasta, ja pääosin meillä Suomessa asiat ovat kuitenkin jo melko hyvin. Kaikkialla maailmassa asiat eivät valitettavasti ole alkuunkaan samalla tasolla, mutta sitä vastaan taistellaan.

YK:n #agenda2030 on asetettu tavoitteeksi saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo ja parantaa naisten ja tyttöjen oikeuksia ja mahdollisuuksia. Tämä tarkoittaa, että vuoteen 2030 mennessä - reilussa kymmenessä vuodessa, tyttöihin ja naisiin kohdistuva syrjintä ja väkivalta lopetetaan, meille annetaan kaikkialla maailmassa tasa-arvoiset mahdollisuudet osallistua päätköksentekoon tai toimia johtotehtävissä sekä käytäntöjä ja lainsäädäntöjä kehitetään edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa, oikeuksia ja mahdollisuuksia kaikilla tasoilla.

Tämä ei ole hyvinvointivaltioissa elävien onnekkaiden naisten hemmottelupäivä. Muistetaan oikeat asiat asioiden takana ja taistellaan yhdessä oikeuksiamme vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti