-->

23.5.2017

Mun tatuoinnin tarina


Oon suunnitellut tatuoinnin ottamista ihan rehellisesti jo suunnilleen kymmenen vuoden ajan, jo ala-asteelta lähtien, mutta jokin aika sitten toteutin sen vihdoin. Mulla oli oikeastaan vielä hyvin selkeä visio vuosikaudet siitä, mitä haluan ja olin päättänyt, että kun täytän 18 niin toteutan sen, mutta siinä vaiheessa jotakin tapahtui eikä se kuva ja paikka enää tuntunutkaan omilta. Sen jälkeen oon pyöritellyt muutamia erilaisia ideoita mielessäni, ja tässä mun ensimmäisessä tatuoinnissa yhdistyy itseasiassa kaksi niistä. Oon varma, ettei tämä jää mun viimeiseksi ja oonkin nyt vaan entistä innokkaammin odottamassa, että pääsen toteuttamaan lisää.

Musta on tärkeää, että tatuoinnilla on jokin merkitys itselle. Ymmärrän toki senkin, kun tatuointeja otetaan ihan vain koska ne ovat hienoja - koska ovathan ne! Onko teidän tatuoinneilla merkityksiä, vai ootteko ottaneet niitä muuten vaan? Itse haluan, että voin kertoa tarinaa kuvan takaa ja sitä katsoessa miettiä sen merkitystä vielä vuosikymmenten päästäkin.

Mun tatuointi on siipi, jossa lukee sana Etiäinen. Etiäinen on mun oma henkilökohainen sanasuosikki suomen kielestä, mutta sen lisäksi se on sanana hyvin merkityksellinen. Etiäinen on Suomalaiseen kansanuskoon liittyvä termi joka kuvaa ihmisen edellä kulkevaa "kaksoisolentoa". Etiäisen uskotaan syntyvän ihmiselle kolmen päivän ikäisenä ja kulkevan ihmisen edellä tehden samat asiat joita tapahtuu. Haha, diippiä, i know, mutta jostain syystä tykkäään sellaisesta jollakin oudolla tavalla. Suomalaisen kansanuskon myötä tämä sana kuvaa mulle suomalaisuutta ja muistuttaa alkukantaisuudesta ja luonnosta tässä nykyajan modernissa yhteiskunnassa.

Siipitatuoinneista olen taas aina pitänyt kovasti ja harkinnut tatuoivani selkääni ihan vain kaksi siipeä. Se kuitenkin ehkä on vähän sellainen tämän päivän trendi ja sitä en ollenkaan halua, nyt  mun tatuointi onkin vain toisessa lavassa tuon sanan kanssa - sydämen puolella. Enkelin siipi tulee siitä, että se on todella kaunis, ja se kuvaa mulle sellaista voimakkuutta, suojelua ja selviytymistä elämän mukanaan tuomista vastoinkäymisistä.4 kommenttia:

 1. Niin upea! ♥ Mulla ei (VIELÄ) ole tatuointeja, suunnitelmissa on kyllä ollut useampi :) Hihatatuoinnista itse kovasti unelmoin! Samallailla täällä ajatellaan, että tatuoinneilla pitää itselle olla se jokin merkitys :)

  ♥:llä HENNA M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Henna ♥ Hihatatuoinnit on kyllä upeita ja itsekin ehkä haluaisin osittaisen sellaisen! :)

   Poista
 2. Tosi kaunis tatuointi! Ja ihana merkitys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuntuu hyvältä kantaa sellaista kuvaa, millä on kiva tarina !

   Poista