-->

11.5.2017

Sushi-ilta


Tiedättekö kun välillä iskee sellainen kummallinen himo johonkin ruokaan? Haha, mulle kävi niin pari päivää sitten, ja aloin himoitsemaan sushia. Oudon tästä jutusta tekee se, että oon syönyt kasvissushia ihan pari kertaa elämässäni jossakin buffetissa, enkä ole koskaan oikein pitänyt sitä kummoisena. Kala-allergisena en tosiaan pysty oikein syömään "oikeaa" sushia, koska lähes ainahan nuo kalaa tai mereneläviä sisältävät. 

Nyt kuitenkin testailtiin kasvissusheja kotona ja täytteenä noissa käytettiin porkkanaa, kurkkua, avokadoa ja tuollaista japanilaista munakasta joka saa makunsa sokerista, soijakastikkeesta ja viinietikasta. Oikeastihan tuo munakas olisi ideana paistaa sellaiseksi kauniiksi rullaksi ja käyttää nigiri(?)sushien päällä, mutta mentiin helpomman kautta ja paistettiin se perinteisesti koska se pilkottiin tällä kertaa sushirulliin täytteeksi.

Ensimmäinen havainto noita tehdessä oli, että merilevä haisee kovastikin merilevältä, haha! Mutta mun mielestä nuo kuitenkin onnistui tosi hyvin ja ihan hyvältähän ne sitten maistuikin, vaikka en kyllä edelleen uutta lemppariruokaa saanut. Ootteko iste tehneet sushia? Tämä oli ainakin tällainen hauska teemailta tavallisen leffaillan piristykseksi. Pienet asiat tekee elämästä mielenkiintoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti