-->

20.7.2017

Juurilla


Viime viikonloppuna tein jännän reissun, kun matkustin pikapikaa pohjois-Karjalaan. Lähdettiin Helsingistä ajamaan aikaisin, jo kolmen jälkeen launatain aamuyöstä, pysähdyttiin aamiaiselle matkalla ja oltiin aamusta jo perillä Kontiolahdella. Olin matkassa mun vanhempien kanssa kolmisin, joka oli myös aivan uusi kokemus. Tykkään hurjasti tällaisista pienistäkin roadtripeistä, ja jos autolla ajaminen ei olisi niin kallista ja epäekologista, voisin kuvitella harrastavani näitä useamminkin.

Oli ihanaa päästä Kolille! Mun sukua molemmin puolin tulee osin pohjois-Karjalasta ja tämänkin reissun syynä oli mun äidin sukulaisten tapaaminen suvun perinnemaisemissa. Jostakin syystä olen tuntenut tuon paikan sellaiseksi omakseni aina. Olen matkustanut ympäri Suomen, kaikkialla aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta, mutta (Helsinkiä ja Espoota lukuunottamatta) en oikein koskaan ole tuntenut samanlaista yhteenkuuluvuuden ja rauhallisuuden tunnetta kuin Kolin juurella. Irtiotto Helsingin kiireestä on aina hyvä idea, mutta kyllä tuolla vaaran juurella sijaitsevan lammen rannassa, sen kauniisti höyryten ja auringon laskien sen taa, tuntui ihan spessulta. 

Onko teillä jotakin samanlaisia merkityksellisiä paikkoja, mihin on ihanaa kerta toisensa jälkeen palata?

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköiset maisemat! Itse oon koko elämäni samassa kylässä asunut ja tänne koen kyllä juurtuneeni vahvaski näihin maisemiin. Voisin hyvinkin kuvitella palaavani näille seuduille vielä joskus vanhempana, tai ainakin mäkin täältä hankkivani, vaikka välillä onkin kiva päästä poiskin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama fiilis mun kotipaikkasta pohjois-Espoosta! Siellä on ihanaa ja haluaisin ehkä "aikuisena" muuttaa sinne takaisin :)

   Poista
 2. Mä tykkään Kuusamossa mummolan maalaismaisemista. Se on samanlinen paikka mulle kunKoli sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on myös todellakin ihania maisemia! :)

   Poista