-->

3.7.2017

Viikon lounasvinkki

Mulla on usein sunnuntaina tapana tehdä ruokaa monen päivän tarpeeksi viikon lounaiksi. Harvoin nautin ruoanlaitosta, jonka takia haluan tehdä sen kerralla. Kuitenkina itse puhtaista raaka-aineista laitettu ruoka on mulle tärkeää ja lisäksi siinä säästää paljon verrattuna einesten ostamiseen tai lounasruokalaan verrattuna. Yleensä kokkailen todella helppoja ruokia, ja joskus niistä sattuu oikeasti tulemaan tosi hyviä, haha!
Eilen kokkailin kaapista löytyneistä kasviksista, riisistä ja soijasta ihan superhyvän yhdistelmän, ja halusinkin tulla jakamaan tän mukavuudenhaluisten foodpreppailuvinkiksi.

Keitin pohjalle basmatiriisiä, koska se sopii musta aasialaistyyppisen ruoan kanssa kivemmin kuin täysjyväriisi jota yleensä käytän. Kasviksina mulla oli porkkanaa, kesäkurpitsaa ja sipulia, mutta niitä voi vaihdella oman maun ja ruokakaappien tilanteen mukaan. Ne paistoin pannulla, maustoin suolalla ja currylla ja lopuksi heitin pari kananmunaa sekaan. Näiden kaveriksi tein soijapaloja, mutta jos haluaa syödä lihaa niin varmasti kana sopii esimerkiksi. Maustoin soijat punaisella currytahnalla, ja musta tämä makuyhdistelmä tuon kasvispaistoksen kanssa oli tosi hyvä.

Voiko ruoanlaitto tämän helpommaksi edes mennä? Aikaakin meni ehkä puoli tuntia ja freshi sekä terveellinen lounas on valmis. Myös määrää on helppo säädellä näillä raaka-aineilla, joten oikean määrän kokkaaminen on helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti