-->

22.8.2017

Aika joka syksyinen
Taas on se ihana hetki kun koulut alkaa! On aika pakata uudet laukut, suunnitella syksyasut hellemekkojen tilalle ja totutella uusiin rytmeihin. Mä oon aina tykännyt koulujen alkamisesta ja siihen liittyvästä fiiliksestä. Mä tunnetusti tosin hypetän kaikkia mahdollisia vuodenaikoja, mutta alkusyksyn aika on kivaa, kun rennon kesän jälkeen alkaa uudet proggikset ja muut. Oon monesti miettinyt miltä tuntuu sitten, kun elämänsä ensimmäistä kertaa ei enää palaakaan kouluun, vaan koittaa aika siirtyä täyspäiväiseen työelämään. No, onneksi siihen hetkeen menee vielä tovi sillä mun tavoitteissa on vielä mahdollisesti pari maisteritutkintoa, haha, vaikka nykyisestä koulusta pian valmistunkin. 

Monet palaavat mun tavoin takaisin vanhaan tuttuun kouluun. Monet myös aloittavat ihan uudessa ja tuntemattomassa, johon liittyy tietysti aina oma jännityksensä. Kirjoitin vuosi sitten vinkkejä aloittaville korkeakouluopiskelijoille täällä, ja samoja hommia komppaan edelleen. Oon itse nyt kahden vuoden korkeakouluopiskelun saldona saanut monta ihanaa ystävää, hyödyllisiä kontakteja, upeita duunimahdollisuuksia ja luottamustehtäviä sekä vielä monin verran enemmän kokemuksia; näitä ohjeita noudattamalla!

Mä haluaisin kuitenkin jakaa näin syksyn kunniaksi muutaman yleispätevän vinkin kouluun kuin kouluun, joita itse olisin voinut aikanaan paremmin noudattaa hyötyen myöhemmin.
1. Älä koskaan sano ei koskaan. Mikä cliche, mikä totuus! Jos en lukiossa olisi kieltänyt luma-aineita itseltäni sen hetken fiiliksen mukaan, olisin päässyt luultavasti suoraan yliopistoon.
2. Älä tyydy keskinkertaiseen. Olen aina menestynyt itse koulussa suhteellisen hyvin, mutta ilman aika-ajoittaista hälläväliä-asennetta vielä paremmin. Netflix odottaa, tentti ei.
3. Nauti kouluajasta, joustavasta aikataulusta ja loma-ajoista täysin rinnoin, sillä se loppuu. Tuohon aikaisemmin mainittuun vuoden rytmitykseen liittyen nämä asiat on multa jo pääosin poistuneet. Vaikka en valita, suosittelen niiden arvostamista, haha.
+4. Hanki hyvällä omatunnolla uusia ihania syysvaatteita ja vaikka uusi koululaukku - ne ihan tosissaan tuo lisämotivaatiota kouluaamuihin.
Millä fiiliksellä te ootte kouluun paluusta jos se edessä on? Tai onko teillä joitakin muistoja kouluajoilta liittyen aiheeseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti