-->

26.9.2017

Saksa: Teknologiamaa - tuleva kotimaa?

Vietettiin viime viikko Saksassa. Reissun pääasiallisena syynä oli parin päivän vierailu maailman johtavilla tuotantotekniikan messuilla ja siinä samalla messuillessa vietettiin vielä yksi päivä kansainvälisessä IAA-autonäyttelyssä. Meidän reissuviikko oli huikea. Vuokrattiin auto, ajettiin yli 1800 kilometriä käyden neljässä kaupungissa ja saatiin huikea määrä uusia kokemuksia. Huomasin muuten, että autobaanalla ei pääse ajamaan niin kovaa kuin huvittaa koska liikennemäärät Suomeen verrattuna on moninkertaiset. Myös Suomen nopeusrajoituksia ja liikennekulttuuria muistaa nopeasti arvostaa. Oli kuitenkin yksi asia lisää mun elämän to do-listalle tuo autobaanalla ajo, haha.

Opin reissussa myös itsestäni uutta. Niin kovat odotukset kun mulla kolmen pojan kanssa reissaamisen helppoudesta oli, huomasin, että olen luonteeltani yksin tai maksimissaan kaksin reissaaja. Olen aina sanonut, etten mielellään lähtisi reissuun tyttöporukassa, mutta on myönnettävä mun hermon olleen kireällä myös tätä jengiä odotellessa ja yhteisiä suunnitelmia tehdessä. Note to self.

Saksa teknologiamaana on erittäin houkutteleva tulevaisuuden maa näin insinöörille ja niinkuin vähän etukäteen pelkäsin, mun muuttokuume ulkomaille kasvoi huomattavasti viikon aikana. Oon todella pitkään miettinyt, että haluan asua ja työskennellä ulkomailla ja vitsit miten nautin isoista kaupungeista kuten Berliinistä. Ihmisetkin Euroopassa ovat paljon suomalaisia sosiaalisempia ja ja...

Jotkin käytännön asiat, jotka Suomessa on arkipäivää, saattavat tosin olla niinkin high tech-massa kuin Sakassa alkeellisemmin. Korttimaksaminen on monin paikoin kömpelöä tai tuntematonta (esim kylmäasemia ei ole), ja lukot ovissa ihan kummallisia. Laittaisin kuitenkin vertailussa positiiviset puolet näiden edelle.

4 kommenttia:

 1. Hyvä huomio tuosta autobaanalla lujaa ajamisesta. Saksan työ- ja sosiaaliministeriön sivun "Make it in Germany" mukaan Saksa ottaa avosylin vastaan ja etsii maailmalta mm. insinöörejä. Meillähän on se EU-kansalaisten etu, että voimme vapaasti muuttaa maasta toiseen. Tuumasta toimeen ja tervetuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, Saksa on todella houkutteleva maa ja EU:n sisällä olisi helppoa muuttaa! Kiitos paljon, katsotaan mitä parin vuoden sisällä tapahtuu! :)

   Poista
 2. Itsekin huomasin vuosi sitten Berliinissä tuon kuinka alkeellisella tasolla tuo kortilla maksaminen oli! Monet paikat eivät joko hyväksyneet ollenkaan, vaativat ostosten ylittävän tietyn summan tai olivat muuten vaan vaivaantuneita kun korttia tarjosin 😅 Muuten oli Berliini tosi mielenkiintoinen paikka ja tahtoisin siellä useemminkin vierailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuntuu niin hassulta kun Suomessa kortilla voi maksaa nykyään ihan kaikkialla :D Se oli kyllä ihana mustakin!

   Poista