-->

8.10.2017

Lounasvinkki: poronkäristys ja vähän parempi perunamuusi

Yritän kovasti syödä kasvisruokaa ja mahdollisimman vegaanisti. Olen lähes täysin jättänyt maitotuotteet (ja kanan) pois ruokavaliosta, mutta välillä syön punaista lihaa. Syystä, että en yksinkertaisesti vielä oppinut vielä kuin muutaman saman herkullisen kasvisruoan valmistuksen taitoa. Kun syön työpaikkaruokalassa päivän vegelounaan, on se aina huippuhyvää...miksi mun kokeilut ei onnistu? Täytyisi varmasti ottaa projektiksi valmistaa ruokia täsmällisesti reseptien mukaan jos se onnistuisi paremmin.

Viime viikolla kokkailin lounaaksi poronkäristystä. Jostakin syystä mulla tuli fiilis, että sitä on saatava perunamuusin kanssa ja noh...tästä helpompaa ruokaa ei melkein ole. Perinneruoat unohtuu helposti nykyajan kansainvälisten keittiöiden laajassa skaalassa, mutta suosittelen tätä oikeasti jos kaipaa vaihtelua arkiruokiin. Poronkäristystähän siis myydään pakastettuna ja sen valmistus on vain lämmittää pannulla. Perunamuusin sekaan kaadoin vähän kauramaitoa ja ripauksen ruususuolaa ja siitä tuli oikein pehmeän hyvää.

Jotenkin lihan syöminen tuntuu aina pahalta, mutta musta riista on kuitenkin huomattavasti eettisempi sekä ekologisempi vaihtoehto kuin tehotuotetut naudat ja broilerit. Oon yrittänyt myös ns. pitää lihan vähän sellaisena arjen luksuksena, jota syön ehkä n. kerran kuukaudessa. Tämä ruokavinkki ei ehkä nyt osu ihan tämän ruokakuukauden teemaan, mutta siitä asiasta halusinkin kirjoittaa. Täysveganismi on hieno asia, mutta mun mielestä tärkeintä on tehdä oma parhaansa ja esimerkiksi tämän lihattoman lokakuun teemassa aloittaa syömällä kasvisruokaa kerran viikossa. Niinkuin sanoin, mun työpaikkakasvislounaat on poikkeuksetta herkullisia - kannattaa esimerkiksi kokeilla sitä, jos ei usko omiin ruoanlaittokykyihinsä.

Mikä on teidän suhtautuminen kasviruokaan? Ootteko kokeilleet lihatonta lokakuuta? Mä vietin viime vuonna lihattoman kuukauden ja se oikeastaan herätti mut mun nykyiseen vegepainoitteeseen ruokavalioon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti