-->

21.10.2017

Ravintolakokemuksista

Ulkona syöminen voi olla monelle harvinainen, ihana irtiotto arjesta - saa vähän laittautua ja pysyä pois omasta keittiöstä kun ruoka kannetaan eteen. Varsinkin tuolloin sitä toivoisi varmasti kokonaisvaltaisen hyvää ravintolakokemusta. Mä syön aika paljon ukona, pääsääntöisesti joka viikonloppu samalla kun treffaan kavereita. Oon viime aikoina kuitenkin kiinnittänyt negatiivista huomiota helsinkiläisten keskitason perusravintoloiden palveluun - se kun tuntuisi olevan aika huonoa monessa paikassa. (Pakko kuitenkin lisätä tähän, että kuvan annos taas ei liity tähän vaan ko. paikan palvelu oli ihanaa!)

Ravintoloiden henkilökunta on inhimmillisiä ihmisiä ja itsekin pitkään asiakaspalvelua tehneenä tiedän kyllä, ettei jokainen päivä voi olla yhtä aurinkoa. Oon kuitenkin havainnut, että monessa paikassa ja usein joutuu kokemaan saman "anteeksi, että olen tässä"-tunteen. Ootteko te havainneet samaa koskaan? Mietin, kohdistuuko ravintoloiden henkilökuntaan poikkeuksetta niin kova paine, että se heijastuu palveluun vai mikä on syynä? Itse koen olevani todella kohtelias ja helppo asiakas, sillä työ asiakaspalvelijana on tässäkin asiassa opettanut hyvin nuo do'sit ja dont'sit - ja on kai se nyt luonteenomaistakin.

Otan esimerkiksi Santa Fe:n aikatalossa, jossa joku aika sitten käytiin syömässä. Olin varannut paikan nettisivujen kautta pöydän, koska ajattelin lauantai-illan olevan ruuhkaisaa aikaa. Kun mun ystävän kanssa saavuttiin paikkaan ja kerroin varanneeni kyseiseen kellonaikaan pöydän kahdelle, ensimmäinen tarjoilija suunnilleen sylki päälle sanoen "tänään vai? menkää kyselemään tuolta toiselta puolelta". Siellä toisella puolella jouduin itse pujottelemaan pöytien välistä tarjoilijoiden luo tiskille, jossa seisoi neljä rivissä juttelemassa, ja sain taas vastauksen "ai tänään vai, ei me varata lauantaina pöytiä". 

Okei, ehkä sitten ette varaa, mutta teidän varausjärjestelmä verkkosivuilla kyllä varaa ja mulla oli siinä puhelimessa varauksesta vielä vahvistusviesti. Siitä huolimatta sain osakseni vain piikittelyä, olenko vahingossa varannut pöydän saman ketjun paikasta toisesta kaupungista ja vaikka mitä. Kukaan ei esimerkiksi tarjoutunut selvittämään, mahdutaanko sen "varauksen puutteesta" huolimatta syömään. Kysyin, että haluttaisiin nyt kuitenkin syödä, ja yksi näistä tarjoilijoista sitten käski vaan etsimään itse pöydän.

Nyt kun kirjoitan tätä, en edes tiedä miksi jäätiin. Löydettiin pöytä ja tämä ensimmäinen tarjoilija tuli meitä palvelemaan. Meillä molemmilla on erityisruokavalio ja niistä kysyessä saimme vastaukseksi ärsyyntyneen kiertelevää selitystä kuinka keittiöstä voisi ehkä kysymällä selvitä. Jouduimme rautalangasta vääntäen kohteliaasti kehottamaan, jos sitä nyt sitten kävisi vaikka kysymässä, koska muuten emme voi syödä. Ruoka-annokset tulivat nopeasti, josta plussaa, mutta vaikka muistin paikan ruoat hyvänä aikaisemmilta kerroilta, näyttivät ne tällä kertaa työpaikkaruokalan lounasannoksilta. Maussa sinänsä ei ollut vikaa, mutta tuon erityisen huonon palvelukokemuksen rinnalla tämä heikohko esitys annoksista ei saa mua kyllä antamaan kovin hyvää kokonaisarvosanaa. 

Ihan näin äärikokemuksia mulla ei hetkeen ole muita, mutta tosiaan huonoa palvelua tuntuisi olevan monessa paikassa tarjolla - harmillista. Puolustukseksi kuitenkin sanon, että vähän fiinimmissä paikoissa Helsingissä käydessä olen taas saanut poikkeuksetta ensiluokkaista palvelua! Kertokaa, jos teillä on omia kokemuksia.

1 kommentti:

  1. Voi toi oli kyllä tosi harmillista kohtelua. Ymmärrän, että jokaisella on toisinaan huonoja päiviä, mutta kun useampi henkilökunnan jäsen käyttäytyy huonosti, niin sitä ei voi ihan vaan huonolla päivällä selittää. Eikä tosiaan näytä mitenkään erityiseltä tuo annos. Olipa tylsää että sattui tuommonen huono kokemus :/

    VastaaPoista