-->

20.11.2017

Pikkujouluaika vuodestaValmistaudun juuri tässä henkisesti töihin paluuseen viime perjantaisten firman pikkujoulujen jälkeen. Toiset tanssii pöydillä - mä pysyn jokseenkin skarppina ja sivistyneenä, mutta triplaan normaalin puheliaisuuteni ja nostan saman verran juttujen lennokkuutta. Viime perjantaina muun muassa käskin Mikko Leppilampea juontamaan juhlia hitaammalla tempolla ihmisten edessä, kerroin kaikille olevani juhlimisen ammattilainen opiskelija-aktiivitaustani vuoksi ja tottakai kävin kehumassa kaikki kollegani maasta taivaisiin.

Pikkujoulut ei useinkaan ole sitä linssin läpi välittyvää skumppa ja bling-menoa, ne on aika ottaa vuoden merkittävin irtiotto. Mulla on kalenterissa kymmenkunta pikkujouluja tälle loppuvuodelle kun jokainen projektiryhmä ja työyhteisö jossa oon vuoden aikana vaikuttanut juhlii omiaan. Vaikka aijonkin kiertää niistä suurimman osan ihan autolla,  vasta yhdet on nyt vietetty, ja pienelle "näin selviät pikkujouluista"-koonnille on tarvetta.

1. Kun aamulla herää, havahtuu olevansa kotona (toivottavasti) ja seuraavaksi miettii mitä taas tuli tehtyä, on parempi vaikka avata Netflix ja yrittää olla edes miettimättä. Oon tullut lopputulokseen, että seuraavan päivän vainoharhadarra on pahin ja se kyllä helpottaa kovalla puoliintumisajalla päivä kerrallaan.

2. Jos omia edesottamuksiaan kuitenkin muistelee, voi lohduttautua ajatuksella, että se minkä itse muistaa on luultavasti vain noin yksi kolmasosa muiden mielessäkään. Myöskään muut eivät varmasti mielellään puhu omista vastaavistaan - töissä saa luultavasti olla rauhassa. Aamulla voi varmuudeksi laittaa parhaalle kollegalle viestin, jossa kertoo että tämä oli ihan fine ja toivoa samaa vastausta oman itsetunnon uudelleen rakentamisen tueksi.

3. Ennen kuin mitään pääsee käymään, kannattaa muistaa syödä ja pitää myös huolta veden juonnista.

4. Kun näin ei mahdollisesti muista tehdä kannattaa pitää huoli, että kaveri on vierellä joka tilanteeseen. Kun spottaa lukioaikaisen ihastuksen, joka selkeästi työskentelee nykyään samassa yksikössä ja katsoo nyt yhtä hämmentyneenä takaisin, ei siitäkään huolimatta kannata mennä verestämään vanhoja muistoja vaan ihan vaan avautua sille parhaalle kollegalle ja jatkaa sen jälkeen hihittelyä muista aiheista. (Tämän mä sentään handlasin.)

5. Älä puhu politiikasta. Varsinkaan jos siitä ei oikeasti ole mitään järkevää sanottavaa parin viinilasillisen seitsemän bissen jälkeen. Älä puhu töistä. Älä varsinkaan sovi suosittelijadiilejä virkoihin joita et ole harkinnut hakevasi ennen tätä keskustelua.

6. Pue mukavat ja kauniit vaatteet. Muista aamulla tarkastaa, että mustan, osaksi läpinäkyvän, mekon alle ei jää valkoisia rintaliivejä.

7.  Kaikista tärkeintä on pitää hauskaa, nauttia kollegoidena ja ystävien seurasta ja kohdan 4 mukaisesti pitää heistä myös huolta. 

Ihanaa joulunaikaa ja tulevia pikkujouluja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti