-->

6.12.2017

Mun Suomi


Kun mä mietin Suomea, ekana tulee toki mieleen kotimaa. Oon syntynyt ja kasvanut täällä, villissä pohjolassa ja sivistyksen kehdossa. Suomi on outo kieli, toisaalta aika siisti ja erilainen kuin monet muut mutta toisaalta niin vaikea, ettei sitä meinaa nykyajan kansainvälisessä ympäristössä muistaa enää itsekään. Suomesta ensimmäisenä mieleen tulevat asiat on sivistys, luonto, pelkistetty design, hevimusiikki ja hyvinvointi.

Mulle Suomi on sivistyksen pohja. Arvostan mielettömästi meidän koulutusjärjestelmää ja valtavaa osaamista mitä meillä on tieteen ja teknologian saralla. Meillä monet arkiset asiat ovat maailman huippuluokkaa. Suomen luonto on upea. Rakastan retkeilyä ja matkustelua ja Suomen moninaisuus tarjoaa siihen upeat puitteet. Lappi on ihana. Suomalaisen pelkistetyn muotoilun rakastaminen erottaa mut Eurooppalaisista.

Mun suomi on vähän niinkuin mä oon: pieni ja pippurinen, kulttuureille ja kehitykselle avoin, vähän hullu mutta sopivan seesteinen. Mä oon viettänyt tänään itsenäisyyspäivää rauhallisissa merkeissä, ensin nauttien talvikelistä aamulenkillä (muutin tosiaan takaisin pohjois-Espoon seutuville ja sen huomaakin, kun aamulenkillä juoksee yhtäkkiä peura vastaa, haha), muutamia rästihommia hoidellen ja pianoa soitellen. Juhlin ostamalla joulun ensimmäisen konvehtirasian!

Miten te juhlitte? Oikein ihanaa ja arvokasta itsenäisyyspäivän iltaa!2 kommenttia: