-->

9.3.2018

Vuoristokylä Puolassa


Vuoristoloma vietetty ja paluu arkeenkin on tapahtunut jo aika perusteellisesti! Lomaltahan palattiin sunnuntai-iltana, joten palautumiselle ei paljoa jäänyt aikaa kun maanantai-aamuna ennen seiskaa olinkin jo takaisin toimistolla. Viikko on kulunut vähän tuliaisina tuotua flunssaa parannellessa, mutta silti oikein hyvissä fiiliksissä.

Musta on niin kiva matkustaa mahdollisimman erilaisiin paikkoihin ja Zakopane aivan eteläisessä Puolassa keskellä vuoristoa edusti jälleen kohdetta, jollaisessa en ennen ollut käynyt. Asuttiin vanhahkossa hotellissa, jossa tuli suihkusta melkein joka aamu lämmintä vettä ja sängyt natisi pahemman kerran. Sijainti puolestaan oli kylän keskustaan nähden erinomainen ja ihaniin pitkiin rinteisiinkin kesti vaan muutama minuutti taksilla (todella edullinen).

Zakopanen kylä oli suloinen, ehkä aika tyypillinen paikallinen vähän isompi kylä värikkäine rakennuksineen ja satumaisella arkkitehtuurilla. Sinänsä mitään nähtävää siellä ei ollut, ja luonto taitaakin olla paikan suurin valttikortti. Ravintolatarjonta oli monipuolista ja hintataso melkeimpä puolet Suomen hintatasosta. Nähtiin tuolla monta kertaa hevosten vetämiä rekiä, ja jos olisin bongannut sellaisen ja ei olisi ollut niin mielettömän kylmä, olisin varmasti halunnut heppa-ajelulle!

Puolan kylmien pakkasten jälkeen oli ihan kiva palata leutoon Suomeen. Tällä viikolla kevät on näyttänyt jo ensimmäisiä merkkejään, ja kohta varmasti päästään oikeasti nauttimaan oikeasta kevätfiiliksestä tämän hyvän talven jälkeen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti